23948sdkhjf

Nya djärva planer för Flixbus 2020

Flixbus firar sju år och avslöjar sina expansionsplaner för 2020.

13 februari firade Flixbus 7 år och ledningen meddelar sina planer för 2020: lansering av inrikesnätverk i England och i Portugal, internationella förbindelser till de Baltiska länderna och resor från Frankrike till Marocko. På längre sikt planerar bolaget att introducera bussnätverk i Sydamerika och Asien.

13 februari 2013 åkte Flixbus första buss från München till Erlangen. Sedan dess har uppstickaren byggt upp världens största bussnätverk för långdistansresor och dessutom utökat med andra resealternativ: FlixTrain, FlixCar och FlixCharter. Förra året reste 62 miljoner passagerare med företaget globalt och i Sverige fördubblades passagerarsiffrorna från 1 miljon passagerare i 2018 till 2 miljoner i 2019.

Vi ser fram emot ett 2020 fyllt med ambitiösa planer, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixMobility.

18 februari avgår de första bussarna från Frankrike till Marocko, med nio marockanska städer tillagda i nätverket, varav Marrakech, Rabat, Fes, Meknes, Tanger och Casablanca kommer att ha direkta resor till 27 franska städer. Förbindelserna till Marocko i nätverket markerar företagets första steg till Afrika, den fjärde kontinenten efter att USA i Nordamerka lades till 2018 och Turkiet, till största delen i Asien, 2019.

Sedan 2017 erbjuds resor till Portugal från 50 europeiska städer. Efter förra årets liberalisering av den inhemska transportmarknaden, beslutade uppstickarbolaget att starta ett inrikesnätverk 2020 och därmed även utöka de internationella förbindelserna. 

Bolaget planerar även på sikt att introducera bussnätverk i Sydamerika och i Asien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078