23948sdkhjf

Mångmiljonaffär gick till Alstom

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Alstom ska installera signalsystemet ETCS på ytterligare 19 ICE-höghastighetståg i Tyskland, en affär i mångmiljonklassen.

Det är statliga Deutsche Bahn AG som ska installera den senaste ETCS-signalstandarden på ytterligare 19 ICE1-höghastighetståg och valt Alstom till leverantör. Kontraktet, som uppgår till mer än 10 miljoner euro, eller minst 105 miljoner kronor, beräknas vara levererat i september 2021.

Projektet är en uppföljning av tidigare arbete med ICE1-tågen, där Alstom har utrustat 39 tåg för trafik på höghastighetsbanan mellan Berlin och München. Sedan höghastighetsbanan öppnades har antalet passagerare mer än fördubblats.

– Det här är ännu ett steg mot att göra Tyskland redo för digitala järnvägar och garanterar Deutsche Bahn en enhetlig flotta som är flexibel och redo att rullas ut, säger Dr. Joerg Nikutta, Alstoms Managing Director i Tyskland och Österrike.

Avtalet inkluderar utveckling, design och produktion av ETCS Level 2 Baseline 3 digitala signalsystem samt installation, anslutning till befintliga tågkontrollsystem och idriftsättning. Det nya systemet kommer att säkerställa kontinuerlig kommunikation mellan tåget och banan.

Arbetet kommer att genomföras i samarbete med flera Alstom-platser: Berlin, Braunschweig (installationsdesign och projektledning), Charleroi, Belgien (produktutveckling, validering och montering för ETCS) och Lyon / Villeurbanne, Frankrike (tillverkning av komponenter). Konvertering och idrifttagning av tågen kommer att utföras vid ICE-anläggningen i Hamburg-Eidelstedt.

Med 15 års erfarenhet av att implementera digitala signalsystemet ERTMS Level 2 anser sig Alstom vara en global pionjär. Meritlistan är i alla fall lång: företaget har projekt i 30 länder och har dessutom installerat nästan 40 procent av alla ERTMS-nivå 2 i Europa och utrustat över 8000 tåg av 200 olika typer med Atlas ombord ERTMS-lösning. Altas är en skalbar lösning som kan anpassas till alla typer av trafik: passagerare och gods, hög hastighet och stadstrafik.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stängt hos svenska busstillverkarna

Skansen nära konkurs

Varslar hela personalen

”Stödupphandla – rädda transportsektorn!”

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Nyhetsbrev

Kör igång gratistrafik i Stockholm

Arkiv

Ännu färre tåg för SJ

Sågar nya krispaketet

Hybricon blir bussåterförsäljare

Transportföretagen: ”Krispaketet saknar kontantstöd”

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Skånetrafiken sänkt av coronakrisen

Ny stororder för Alstom

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Dubbdäcken får sitta kvar två veckor längre

Transportstyrelsen har beslutat om ett generellt undantag från reglerna om dubbdäck, för att underlätta för olika branscher i nuläget.

Nytt hopp för familjeföretag

Regeringen svarar på sågning av höghastighetståg

Malmös mest trafikerade bussgata byggs om

Färre spårvagnar i Göteborg

Region räddar sina taxibolag

"Småföretagen lämnas i sticket"

Regeringens stödpaket går till storföretagen - men i andra länder görs stora insatser för att rädda småföretagen, det anser Sten Lindgren, Småföretagarnas Riksförbund.

En riktig sur ölnyhet

Mikrobryggeriet Sankt Eriks har lanserat Rabarber Sur – ett öl som liknar öltypen berliner weisse och verkligen gör skäl för sitt namn.

Snart fattas beslut om Kirunas nya järnvägsstation

1

Stor trängsel i kollektivtrafiken

Storstad stänger alla museer

7 000 varslade räcker inte

Vann Stockholms city och Lidingö

Plus

Fem snabba frågor…

Avtal med Kommunal klart

Bussförarens dag

Han ska samla besöksnäringen

1

Remvig: ”Fullständigt absurt”

SL-resandet rasar

Så många dog i februaritrafiken

Rederierna ställer in

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109