23948sdkhjf

Nytt budgethotell lanseras

Hotelljätten Scandic drar igång ett nytt varumärke – budgethotellet Go.

Idén är att kunna erbjuda ett enklare hotell som ändå bjuder på allt som hotellgästen kan begära till ett lägre pris. Dessutom centralt läge i de städer där de etableras. Till att börja med öppnas fem Go-hotell i de tre skandinaviska huvudstäderna. Fyra hotell beräknas öppna i Stockholm och Oslo under fjärde kvartalet 2020, samt ett i Köpenhamn under det andra kvartalet 2021.

Det handlar om ett hotell som skalt bort en hel del av det som finns på andra av jättens hotell: Fullservice-restauranger, gym och mötesfaciliteter är bortplockade. 

– Under de senaste åren har det skett förändringar i hur nya och återkommande resenärer vill disponera sin tid, både i och utanför hotellet under sitt storstadsbesök. Det ligger därför rätt i tiden att vi breddar vårt erbjudande och etablerar Scandic i ett segment där vi ser stor potential, säger Jens Mathiesen vd och koncernchef på Scandic Hotels.

Och varför gör Scancic på detta viset? Jo helt enkelt för att eknomisegmentet inom hotellbranschen visar tillväxt och även är populärt bland buss- och gruppresearrangörer. Här är rummen kompaktare och det finns färre allmänna utrymmen eftersom tanken är att gästerna äter ute i staden på andra håll under sitt besök.

Kommer det då att fungera?

– Vi har många lärdomar från tidigare projekt som vi tar med oss in i lanseringen av Scandic GO och jag är övertygad om att detta initiativ stärker vår tillväxtpotential, säger Jens Mathiesen.

FAKTA/De fem första Scandic Go-hotellen

  1. Scandic No.53, Stockholm

  2. Scandic Upplandsgatan, Stockholm

  3. Scandic Karl-Johan, Oslo

  4. Scandic Grensen, Oslo

  5. Scandic Webers, Köpenhamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078