23948sdkhjf

Här finns snön!

Tänndalen i Härjedalsfjällen har det bästa snöläget på tio år.

Tänndalen är utsedd till Skandinaviens bästa skidort vilket passar särkillt bra i år då snöläget är det bästa sedan 2010 år. Snödjupet är 110 centimeter och bokningen har ökat rejält enligt Grönnklittgruppen som driver anläggningen där.

En timme längre resa från Stockholm eller Göteborg men betydligt mer skidåkning, snö och fjäll för pengarna. Vi märker att allt fler söker genuin natur och riktig snö, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen. Han fortsätter:

– Den allra bästa tiden i Tänndalen är mars och april. Det är en helt otrolig känsla att åka skidor 1 000 meter över havet på riktiga fjäll i gassande sol. Dessutom är det aldrig trångt i backen här, inte ens på helger.

Antalet skidåkardagar har ökat med hela 22 procent och boendebokningar med 12 procent mot ifjol, vilket är betydligt mer än övriga skidorter. En del av ökningen kan förklaras med att det sedan december går att ta tåget inte bara söndag till söndag utan även torsdag till söndag ända från Malmö och hoppa på efter vägen. Tänndalen har nu också en egen busstransfer från järnvägsstationen direkt till anläggningen.

– Tänndalen ligger något nordligare än flera andra skidorter men i gengäld får man billigare boende, billigare liftkort, mer plats att åka på och riktiga fjäll, säger Rasmus Bent.

Fotnot. Tänndalen har blivit utsedd till Skandinaviens bästa skidort i Nordic Bench årliga undersökning två år i rad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11