23948sdkhjf

Framtidsspaning i Göteborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

BRT- liknande metrobussar i Partille, Mölndal och Göteborg – det är en pusselbit i den blivande miljonstaden 2035.

Antalet invånare i Göteborg, Mölndal och Partille förväntas öka med 200 000 till 2035 och kommunerna har gått samman om en målbild för en bättre och mer hållbar trafiksituation. En del av Målbild Koll2035 är metrobussar, eller BRT, med egna körbanor som binder ihop städerna runt Göteborg och flera viktiga platser i storstadsområdet med förbindelser in till centrala Göteborg. Ramboll har fått i uppdrag av Partille kommun att studera hur ett metrobusstråk på Landvettervägen kan utformas. 

– En av de mest spännande utmaningarna är att utforma Landvettervägen genom Partille som en levande stadsgata för de människor som bor i området samtidigt som metrobussarna ska ha egen körbana och hållplatser. Det känns väldigt bra att vara med och bidra till bättre kollektivtrafik och lägre koldioxidutsläpp, säger Sheraz Iqbal, stadsplanerare och uppdragsledare på Ramboll.

– En stadsgata längst Landvettervägen skapar förutsättningar för en hållbar samhällsplanering. Idag är bilen helt dominerande, men genom att använda marken längs vägen mer effektivt kan vi skapa potential för nya bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer där människor vill vara, samtidigt får vi bättre resmöjligheter med kollektivtrafik, gång och cykel, säger Emma Johansson, strategisk trafikplanerare på Partille kommun.

Metrobussarnas utformning blir ett komplett BRT-system men med dörrar på båda sidor som ger flexibilitet när det handlar om att välja platser för de stationsliknande hållplatserna. En fördel med att bussarna får egna körbanor är att framkomligheten och tillgängligheten för kollektivtrafik ökar och ger Partilleborna möjlighet att ta sig smidigare och snabbare in till Göteborg. Förutom en minskad belastning på klimatet kommer även trängseln att bli mindre när fler väljer att lämna bilen hemma.

– Det här är stadsplanering utifrån människans perspektiv snarare än bilarnas, att låta livet runt omkring styra och trafiken anpassas. Det är ett erfaret gäng som jobbar med utvecklingen och det är viktigt eftersom den första delen kan ha påverkan på planeringen av fler sträckor. I det här projektet använder vi en del av tänket kring Dag Hammarsköldsleden som vi jobbat för att få mer stadsvänlig med utrymme för spårtrafik, säger Sheraz Iqbal.

Metrobussarna kommer att ha hög komfort, turtäthet och kapacitet och ta sig mellan tyngdpunkterna i nätet på max 30 minuter. Den sträcka som nu utreds i Partille kan bli första delen i ett nytt metrobusskoncept runt Göteborg med förbindelser mellan ytterstaden och innerstaden. 

– En kapacitetsstark och attraktiv kollektivtrafik är en förutsättning för att kommunen utvecklas i den riktning vi vill med en högre bebyggelsetäthet i Patilles centrala delar. Stadsutveckling, infrastruktur och kollektivtrafik behöver fungera ihop och det är såklart en stor utmaning men vi är övertygade om att vi kan hitta en lösning för Landvettervägen som är bättre anpassad för framtiden, avslutar Emma Johansson.

I samband med uppdraget har två examensarbetare från Chalmers fått i uppgift att se över trygghetsperspektivet och sociala aspekter för metrobussens hållplatser i Partille.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Från Bergkvara till Flexbuss

Bussbolag i konkurs

Hertz Sverige varslar

1

Okrossbar busskur lanseras

Bilden ovan är ingen ovanlig syn vid Sveriges många busskurar – men nu lanseras kuren som inte kan krossas.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Jönsson till Naturturismföretagen

Nyhetsbrev

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Arkiv

Sveriges Bussföretag fick ny styrelse

”Stödet duger inte”

Omställningsstödet är inte tillräckligt omfattande - behöver förlängas och breddas enligt Taxiförbundet.

Drar ifrån i Bussförar-SM

308 bussförare har anmält sig till Bussförar-SM 2020, betydligt fler än förra året vid den här tiden – ledande bussbolaget gasar på bra i täten.

Väg till resa utan bil

Tysk resemarknad blir digital

Flexbuss växlar upp

Tvärstopp för Göta Kanal

Transportföretagen: "Längre kontantstöd!"

Möte om resekrisen samlade många

Webbinariet om krisen i rese- och besöksnäringen 25 maj samlade 250 deltagare – frågan som sökte ett svar var hur branschen ska räddas från total undergång.

Vann IT-upphandling till VL

Vätgastågen är här

Efter omfattande tester ersätter vätgaståg dieseldrivna lok i Tyskland. "Vätgashistoria har skrivits".

Stor bussorder till Bryssel

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Gävle – Sundsvall på under en timme

Trafikverket har utrett i vilken ordning järnvägen mellan Gävle och Kramfors bör byggas ut.

Rederi varslar 450 ombordanställda

Ny ledare i Bussförar-SM

18 maj noterades 267 anmälda till Bussförar-SM 2020 vilket är klart fler än samma tid förra året - och nu har det blivit skifte på toppen.

Taxikonkurserna fortsätter

Rolfs betalar tillbaka

Öppnar på glänt

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Upphandling avbryts

Ny vd på Nya Gotlandsflyget

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Många nya taxikonkurser

Fel om Connect Bus

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Bra - men mer kan behövs

Nästan flygfritt under april

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109