23948sdkhjf

Göteborg-Arenastaden direkt

Från 2 mars kör MTR Express ända till Solna Station och Arenastaden.

Snart kan resenärer åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden i Solna. Givet det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden hoppas MTR Express att fler affärsresenärer nu kommer välja tåget för sina resor från Göteborg.

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden har ökat markant de senaste åren. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har förlagt hela eller stora delar av sin verksamhet här och det finns redan nu över 22 000 arbetsplatser i Arenastaden. Medan kommunikationer med kollektivtrafiken är goda har det hittills saknats möjlighet att åka direkt från Arenastaden till Göteborg.

Nu öppnas denna möjlighet genom att MTR Express lanserar direkttåg mellan Göteborg C och Solna Station. Till en början kör de en morgonavgång från Göteborg och en avgång på eftermiddagen tillbaka från Solna måndag-fredag men från 14 april hoppas MTR Express att kunna öka till två avgångar per riktning på veckodagar.

– Vi har många företagskunder i Arenastaden som önskat att vi skulle förlänga vår linje dit så det är riktigt spännande att vi nu tillsammans med Trafikverket spänner bågen och erbjuder denna möjlighet. Nu hoppas vi att många affärsresenärer tar chansen att resa punktligt, smidigt och klimatsmart mellan Göteborg och Solna, säger Mats Johannesson, vd på MTR Express.

Direktförbindelsen har tagits emot mycket positivt bland aktörer i Solna och Arenstaden:

– En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för många affärsresenärer, men också Solnabor och besökare, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Hållbart resande är en stor prioritet för oss och för övriga medlemmar i Arenastadens hållbarhetsnätverk och därför känns det extra roligt att kunna fullfölja den här satsningen tillsammans, säger Gunilla Jernberg, hållbarhetsdirektör på Unibail-Rodamco-Westfield i Norden, som äger och driver bland annat Westfield Mall of Scandinavia i regionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078