23948sdkhjf

SAS startar lågprisbolag

Flygbolaget SAS är på väg att starta ett nytt lågprisbolag genom att stycka dagens bolag rapporterar Expressen.

Uppgifterna i Expressen som inte är bekräftade gör gällande att SAS i hemlighet dragit igång ett projekt som går ut på att stycka det problemtyngda bolaget: på så vis ska ett nytt lågprisbolag startas av den ens delen medan resten fortsätter sin ”vanliga” SAS i form av ett premiumbolag.

Nyligen presenterad flygbolaget sin kvartalsrapport för november 2019-januari 2020 som visade en förlust om -861 miljoner kronor, en försämring jämfört med samma period förra året då förlusten stannade på -469 miljoner kronor. Företaget söker nya vägar för att nå lönsamhet i en bransch som kämpar i motvind just nu. Det är dock tveksamt om ett nytt lågprisbolag är räddningen, de som redan finns på marknaden har ekonomiska problem de också.

Enligt uppgifter i Expressen ska det nya lågprisbolaget bestå av 20-30 flygplan men hur finansieringen ska gå till är oklart.

SAS största ägare är svenska staten med 14,82 procent följt av danska staten med 14,24 procent följt av Knut och Allice Wallenberg-stiftelsen som i dag är den tredje största ägaren med 6,5 procent.

Rt-forum återkommer när eller om mer blir känt om SAS framtidsplaner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.88