23948sdkhjf

SJ corona-säkrar

Med hänsyn till den senaste tidens utveckling gällande coronaviruset inför SJ obligatoriskt hemarbete under 14 dagar för samtliga medarbetare som besökt riskområden för coronaviruset. Samtidigt införs en begränsning för tjänsteresor.

SJ har beslutat att samtliga medarbetare som har vistats i ett område med konstaterad smitta ska arbeta hemifrån med bibehållen lön under två veckor efter hemkomst. Oavsett roll har medarbetare på SJ dagligen kontakt med många människor, både under arbetsdagen och på väg till och från arbetet.

– Det här är extra försiktighetsåtgärder som vidtas i förebyggande syfte ur ett arbetsgivarperspektiv men även givet vårt samhällsansvar och uppdrag. Det är viktigt att minska risken för att en eventuell smitta förs vidare från SJ:s egna medarbetare, säger Mats Pettersson, personaldirektör på SJ.

SJ väljer dessutom att införa en tillfällig begränsning av tjänsteresor under pågående coronavirusutbrott. Det innebär att inga tjänsteresor utanför Norden tillåts.

 SJ har löpande kontakt med relevanta myndigheter beträffande eventuella anvisningar och åtgärder för att skydda våra medarbetare och verksamhet vid behov. I nuläget (28-29 februari) finns inga nya anvisningar som berör SJ:s verksamheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078