23948sdkhjf

Ny är det Vy som kör

Sedan 2 mars körs flygbussarna i Sverige av Vy-koncernen som ägs av norska staten.

I slutet av 2019 förvärvade Vy-koncernen Flygbussarna från Transdev och från och med den 1 mars ingår Flygbussarna i koncernen. Varje år reser fem miljoner personer med Flygbussarna till och från sju flygplatser i Sverige och idag har Flygbussarna 11 busslinjer.

– Vi ska ta det bästa från två bolag och göra något ännu bättre av detta. Och vi har stora planer på att bygga ut verksamheten och låta fler gäster få möjlighet att åka komfortabelt, miljövänligt och prisvärt till och från våra flygplatser, säger Robert Nyberg, vd för Vy Travel och Goldcup.

I Sverige flyttar Flygbussarna inom en snar framtid in i Vy Travels verksamhet där Vy Bus4You, som är bolagets komfortalternativ, och Vy express ingår. Vy Travel är det största kommersiella bussbolaget i Sverige.

– Vi pratar om en riktig framgångssaga. Vårt mål med Flygbussarna har alltid varit att sätta kunden i fokus, utmana branschen och utveckla våra tjänster. Tack vare att Transdev varit en aktiv och bra ägare har vi kunnat utveckla verksamheten. Idag är Flygbussarna ett välkänt varumärke i Sverige med tydlig miljöprofil, nöjda kunder och en kommunikation med glimten i ögat. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla verksamheten med Vy som ny ägare säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef för Flygbussarna.

FAKTA/Vy Travel

  • Dotterbolag till Vy Buss som i sin tur är ett dotterbolag till norska Vy som i slutändan ägs av norska staten

  • Huvudkontor i Göteborg

  • Omsätter 260 miljoner

  • Sysselsätter ca 200 medarbetare

  • Över 1,3 miljoner passagerare har rest med Vy Bus4You under 2019

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078