23948sdkhjf

Årets sista skidfest

7:e upplagan av SkiStar Winter Games genomförs i Sälen 2-4 april.

2–4 april genomförs SkiStar Winter Games i Lindvallen när barn och ungdomar tävlar sida vid sida med åkare från det svenska alpina landslaget. Inför årets SkiStar Winter Games i Sälen är det extra stort intresse för lagtävlingen Sälenparallellen som just nu har 50 anmälda lag. Efter senaste dagarnas snöfall på uppåt 35 centimeter  har Sälen just nu 80-95 centimeter snö i terrängen. Enligt arrangörerna kommer snön att räcka ännu en månad gott och väl vilket borgar för att det blir ett bra snöläge även i början av april.

– Vårt mål är att ständigt utveckla SkiStar Winter Games och erbjuda barn och ungdomar tävlingar i världsklass. Vi fortsätter nu med att förbättra program och aktiviteter så att alla som deltar ska känna skidglädje och gemenskap oavsett ålder eller resultat. Tillsammans med arrangörsklubbarna, Svenska Skidförbundet och samarbetspartners vill vi erbjuda tävlingar och kringaktiviteter som inspirerar fler barn och ungdomar till ett aktivt och livslångt alpint intresse, säger Fredrik Rydén, eventansvarig SkiStar. 

I Sälenparallellen tävlar barn och ungdomar lagvis tillsammans med en av skidstjärnorna från vårt svenska alpina landslag. Det finns plats för 64 stycken fyrmannalag. Utöver Sälenparallellen ska även Mr. Ski Funtastic, Miss Ski Funtastic och Ski Funtastic Jr. koras i fartfyllda tävlingar där landslagsåkare tävlar mot nya lovande skidstjärnor.

– Vi kommer göra allt för att skidfesten i Sälen ska bli ett härligt minne och inspirera till fortsatt skidglädje för alla, säger Anders Sundqvist, nationell alpin chef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125