23948sdkhjf

Corona stoppar nästan allt

RK Travel Groups TUR-mässa skjuts på framtiden på grund av coronaviruset - det är bara ett i en lång rad av arrangemang som inte kan genomföras som planerat.

Besöks- och turistnäringen tillhör de branschen som drabbas hårt av de åtgärder som vidtas för att minska coronavirusets spridning. Här om dagen stod det klart att det populära branschmötet som RK Travel Group skulle genomföra i Göteborg 19-20 mars i Göteborg inte blir av.

Flera teaterföreställningar kan genomföras förutsatt att inte fler än 499 släpps in i publiken. Samma sak gäller idrottsevenemang som visserligen kan genomföras men utan publik och drämed stora intäktsbortfall. 

Flygbolag och hotellkedjor varslar om uppsägning och drar ner på sina verksamheter stort.

Ännu är det inget stopp för kryssningsresor med de stora fartygen i Östersjön, rederierna tuffar vidare men antagligen men andan i halsen - när som helst kan regeringen komma att skärpa besluten så att även fartyg omfattas.

Åtgärder riktade mot EU:s Schengenländer drabbar Sverige från och med 13 mars (som råkar vara en fredag), då stängs USA på order av presidenten. Det kommer snart att vara enklare att berätta om det lilla som genomförs än att gå igen om alla stoppade sammankomster, event, mässor och konserter.

Här följer en lista på vad som stängts, stoppats eller skutits på framtiden på grund coronaviruset:

Fotbolls-EM skjuts upp till 2021, skulle ha genomförsts i sommar. Vad som händer med övriga fotbollsligor är oklart men de kommer inte att kunna spelas med publik.

Trysils skidområde i Norge stänger 13 mars av kommunen och kommer att hålla stänt tills vidare. Flera andra av SkiStars anläggning stängs eller kan komma att stängas.

Gymkedjan Sats stänger all verksamhet i hela Norden tills vidare.

Mer information kommer att publiceras på rt-forum fortlöpande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.159