23948sdkhjf

SAS 90 procent mindre

SAS pausar merparten av verksamheten - nästan alla anställda sägs upp tills vidare.

Som en följd av effekterna av coronaviruset och de åtgärder som myndigheter har vidtagit är efterfrågan på flygresor nu i princip obefintlig. SAS beslutade därför att pausa merparten av verksamheten från 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart. Alla andra flygbolag verksamma i Sverige drabbas också men de har valt olika lösningar.

SAS uppger att bolaget under de närmaste dagarna, så långt det är möjligt, kommer att upprätthålla en viss trafik, i syfte att möjliggöra hemresor från olika destinationer. Flygbolaget uppger vidare att det kommer att stå till myndigheternas förfogande för att på deras uppdrag ta hem strandsatta medborgare eller upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, så långt det är möjligt.

Allt detta innebär vidare att SAS tyvärr tvingas till tillfälliga personalneddragningar som omfattar upp till 10 000 medarbetare, vilket motsvarar ungefär 90 procent av den totala arbetsstyrkan.

Neddragningarna kommer att genomföras i alla delar av verksamheten, i enlighet med nationella regelverk. SAS genomför dessa åtgärder i syfte att kunna återgå till normal verksamhet så snart läget gör det möjligt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078