23948sdkhjf

Norwegian i fritt fall

Norwegian ställer in 85 procent av bolagets flygningar och permitterar 7 300 medarbetare.

På grund av minskad efterfrågan och reserestriktioner över hela världen till följd av COVID-19, kommer Norwegian gradvis behöva ställa in merparten av bolagets flygningar och permittera nästan alla anställda.

– Luftfarten står nu inför en extraordinär kris där även vi på Norwegian måste parkera de allra flesta flygplan på marken och permittera en stor andel av våra kollegor. De här åtgärderna räcker dessvärre inte. I den här helt kritiska situation som vi befinner oss i är det därför mycket positivt att norska myndigheter har meddelat att de kommer att göra det som krävs för att bibehålla norsk luftfart så att viktig infrastruktur och tiotusentals arbetstillfällen upprätthålls, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram

Flera andra länder i Europa har sagt att de ska göra allt de kan för att säkerställa att deras flygbolag kan klara sig genom krisen och fortsätta verksamheten när samhället återgår till det normala.

Norwegian har redan varit tvungna att ställa in ett stort antal flygningar. Det viktigaste den här veckan är att upprätthålla så många planerade flygningar som möjligt för att få hem våra kunder. Kunder som berörs av ändrade flyg och inställda avgångar kommer att bli kontaktade av Norwegian via SMS eller e-post. Norwegian kommer även vara behjälplig i samarbete med myndigheter för att sätta upp extra flygningar om det behövs.

– Vi förstår att den här extraordinära situationen är besvärlig för våra kunder. Jag vill försäkra er alla om att vi arbetar dygnet runt och gör allt vi kan för att hjälpa berörda passagerare på bästa möjliga sätt, säger Jacob Schram.

Till följd av att de flesta av bolagets flygplan parkeras på marken, måste Norwegian tyvärr temporärt permittera över 7 300 medarbetare. Permitteringsreglerna varierar från land till land och Norwegian är redan i konstruktiva samtal med representanter för fackföreningar och andra anställda i alla länder där bolaget har verksamhet.

–Det är verkligen med tungt hjärta som vi tillfälligt måste permittera över 7 300 medarbetare men vi har tyvärr inget val. Jag vill dock understryka att det här är temporärt eftersom när världen återgår till det normala är målet naturligtvis att de ska komma tillbaka, säger Jacob Schram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094