23948sdkhjf

”Vi vill också ha pengar!”

Norwegian ber om samma stöd som värste konkurrenten SAS.

Krispaketen kommer slag i slag i coronakrisens kölvatten och tidigare i veckan stod det klart att SAS skulle få omfattande stöd för att klara sin svåra situation. Men konkurrenten Norwegian får inte alls samma garanti av det stödpaketet som SAS redan fått, något som bekymrar det redan tidigare ekonomiskt ansträngda lågprisbolaget.

– Nu har svenska och danska myndigheter lagt fram ett omfattande räddningspaket till SAS i form av likviditet vilket gör det betydligt lättare för Norwegians största konkurrent att ta sig igenom krisen, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. Han fortsätter:

– Norwegian har svenskt dotterbolag och en stark närvaro även i Sverige med ett 50-tal linjer och över 700 medarbetare. Vi hoppas på motsvarande stöd i form av en kreditfacilitet så att vi kan fortsätta bidra till att upprätthålla viktig infrastruktur, arbetstillfällen och ekonomisk välfärd. Vi är glada över de åtgärder som politikerna har gjort hittills för att mildra effekterna av coronaviruset men hoppas naturligtvis att de erbjuder motsvarande möjlighet även för Norwegian.

Att SAS skulle få stöd var väntat eftersom bolagets största ägare är svenska staten följd av den danska – tillsammans är bolaget till nästan 30 procent statsägt. Norwegian är däremot ett privat bolag där grundaren Bjørn Kjos är största ägare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078