23948sdkhjf

Västernorrland utser årets bussförare

Nu ska Din Tur utse länets bästa bussförare - tävlingen drogs i gång på Bussförarens Dag 18 mars och det är resenärerna själva som nominerar.

Vem som blir Årets bussförare 2020 i Västernorrland vet ingen ännu, men i början av sommaren kommer vinnaren av titeln att koras.

– Det känns väldigt roligt att få uppmärksamma alla duktiga förare som kör för Din Tur. Personalen är den viktigaste tillgången och förarna är de som möter resenärer varje dag. Vi tror att det finns många fantastiska historier om bussförarna som vi hoppas att resenärerna vill dela med sig av säger Michaela Björk, informatör, Din Tur.

Det är första gången Din Tur utser Årets bussförare i Västernorrland och det sker i samarbete med trafikbolagen som kör kollektivtrafiken i länet. Årets bussförare är en person som gjort något extra, föregår med gott exempel, tar sin uppgift på allvar och älskar sitt jobb. Urvalsprocessen sker i tre steg där steg ett är att resenärerna får nominera bussförare som de tycker förtjänar titeln.

– Om man är osäker på namnet på bussföraren man vill nominera går det bra att ange dag, tid, linje och hållplats så hittar Din Tur föraren, säger Michaela Björk.

I nästa steg kommer en jury att utse tre finalister som sedan allmänheten får rösta på. 5 juni presenteras Årets bussförare 2020

FAKTA/Din Tur

Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands läns transportkoncept för kollektivtrafiken i Västernorrlands län. Dagligen trafikerar de mellan länets kommuner, inom kommunerna och tätortstrafik i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik. 10 600 000 bussresor gjordes med Din Tur under 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063