23948sdkhjf

Vann Stockholms city och Lidingö

Keolis får förlängt förtroende att köra busstrafiken i Stockholms innerstad och på Lidingö.

Det nya kontraktet som Keolis tog hem i den senaste trafikupphandlingen sträcker sig fram till och med augusti 2026, det står klart sedan Trafiknämnden i Region Stockholm beslutat att förlänga med Keolis. Det nuvarande rullande avtalet gäller fram till augusti 2022 och förlängs alltså nu med fyra år till.

Under den förlängda avtalsperioden införs elbussar och nuvarande Buss-PC ersätts med Keolis TrafikIT i samtliga bussar. Förbättrad framkomlighet, regularitet och trafikinformation till resenärerna hör till målbilden. 

 Parterna är överens om att Keolis kommer att fortsätta verka för att öka antalet resenärer och öka kollektivtrafikens marknadsandel. Det kommer att ske genom ett fortsätt utvecklingsarbete i alla led, från planering till genomförande och underhåll av bussarna. 

– Vi kommer att ha fortsatt fokus på att erbjuda en effektiv och bekväm tjänst, med fortsatt nöjda resenärer. Keolis är det bussbolag i Stockholms kollektivtrafik som har störst andel nöjda resenärer. Det är vi stolta över, för det är ett kvitto på att våra samlade ansträngningar bär frukt, säger Jan Kilström, vd i Keolis Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078