23948sdkhjf

De tog hem Guldbussen 2020!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Gruppresor i Värmland vinner RK Travel Groups utmärkelse Guldbussen för 2020 – hederspriset går till Marie Lange.

Trots gruppresebranschens vedermödor i spåren av Corona-viruset delar RK Travel Group ut årets Guldbuss. Årets Guldbuss går till Gruppresor i Värmland AB.

Gruppresor startades av Lennart Gunnarsson i Grums 1985. Lennart hade ett förflutet inom Stena Line där han såg en ökande efterfrågan på gruppresor. Idag finns man även i Karlstad och är Värmlands ledande gruppresearrangör. Företaget drivs nu av barnen, Cicci Gunnarsson och Marcus Gunnarsson, i samma anda som föräldrarna en gång lade grunden till.

– Gruppresor har under företagets 35-åriga liv aldrig givit avkall på kvalitativa gruppresor till närområde så väl som till fjärran länder.  Alltid med kunniga och serviceinriktade färdledare, säger Göran Grell, vd på RK Travel Group. Han fortsätter:

– Gruppresor är en mycket värdig vinnare som alltid har gott humör och visar stor kämparanda. Ett exempel: deras programresa till NY 2017 stoppades av tekniska problem på flyget – två gånger. 2019 drabbades samma resenärer av pilotstrejk och kom för andra gången inte till NY. Nu planerar Gruppresor för 2021 – man ger sig inte, dessa gäster ska bara få se The Big Apple.

Guldbussens hederspris

Guldbussens hederspris tilldelas en person som har gjort väsentliga avtryck å turistbuss-branschens vägnar. Marie Lange ser det säkert inte så själv, men alla som haft kontakt med henne vet att det stämmer. Med sin röst, värme, humor och genuina kärlek till ”bussagobbarna” har ”Miss Mary” fört branschen samman.

Ingen uppgift är tråkig för denna engagerade problem-lösare i kort-kort. Allt görs med ett leende och Marie har under många år gjort bussbranschen gladare och livet lättare för många - på vägarna, i garagen och på kontoren. Under sin tid på RK Travel Group tog hon sig an precis allt - från att hitta kvarglömda hörapparater på ryska hotell till att hålla koll på grundarens tandläkartid. Hennes karriär fortsätter nu med reseledaruppdrag och närmast i styrelsen för Svenska Turistbussföretagen.

Prisutdelningen kunde ses på RK Travel Groups Facebook-sida. Den var en del av livesändningen 19 mars då man också gav gruppresebranschen konkreta och handfasta råd utifrån rådande situation.

FAKTA/Guldbussen och RK Travel Group

Guldbussen är ett pris som är instiftat för att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. Egenskaper som premieras är: glädje, energi, framåtanda, nyfikenhet och en förmåga att tänka nytt. Guldbussen delades ut i Göteborg 19 mars på RK Travel Groups årliga branschträff, som normalt samlar hela branschen men i år fick en något annan utformning på grund av coronakrisen. Årets guldbuss delades ut virtuellt på grund av begränsningarna som råder vad gäller sammankomster och konferenser. Juryn består av alla säljare från RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen.

RK Travel Group AB är Nordens i särklass största grossist för gruppresor. Vi skräddarsyr gruppresearrangemang för svenska, norska och finska bussföretag, gruppresearrangörer och resebyråer, som dessa sedan säljer till slutkund. RK Travel Group omsätter 410 miljoner kronor och genomför årligen drygt 3 000 gruppresor för mer än 110 000 resenärer till Europas alla hörn samt till ett flertal långväga resmål. Verksamheten startades 1976 och vårt kontor med 50 anställda ligger i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

Ett år till för biodiesel i sikte

Regeringen har ansökt till EU-kommissionen om fortsatt skattebefrielse även för flytande biodrivmedel såsom HVO och RME.

”Kontantstöd till företagen!”

Sandrup tar över Svebio

Viking line fortsätter med enbart godsfrakt

Trafikuppehållet för persontransporter förlängs till 13 maj, medan gods fraktas som vanligt.

Kämpar i coronakrisen

Resemakar´n i Väst är en av många bussföretag som hamnat i djup kris – och det enda som uppmärksammats av Dagens Nyheter som besökt företaget i Vänersborg.

Bra stöd till danska buss- och taxibolag

Nyhetsbrev

Roslagsbanan kör vidare

Arkiv

Nytt hopp för biogas

Almedalsveckan ställs in

Det blir ingen Almedalsvecka i år, på grund av coronaviruset.

”Regeringsstödet måste nå bussföretagen”

2

Ministern läxade upp RKM:erna

SRF: ”Rädda jobben med statsfinansierad fond!”

Färre Tåg i Bergslagen

Välkomnar korttidspermitteringar

Plus

Ny ledning i Tunga Bussligan

Nu är det svenskt i toppen av Tunga Bussligan 2020 - det visar Bil Swedens senaste statistik.

Svag mars för bussarna

Flexiblare skatteåterbetalning, tack!

Flexiblare återbetalning av skatt för avställda fordon krävs i coronakrisens spår – det anser Transportföretagen.

Kollektivtrafikens kontrollanter får mer jobb

Resandet med kollektivtrafiken minskar i hela Sverige – men biljettkontrollanterna har fått mer att göra, nu får de både förstärkning, ny skyddsutrustning och nya arbetsuppgifter.

Rekord i varsel

Nytt hopp för bussföretagen

Finansutskottet föreslår nya regler som bland annat innebär att bussföretag som kör upphandlad kollektivtrafik också kan få stöd – och de nya reglerna kan införas rekordsnabbt.

Konkurserna skenar

Allt fler busskonkurser

Långsiktig satsning på kompetensförsörjning

SKR stöder bussföretagen

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Malmö-Köpenhamn – en liten ljusning

Ny vd på Furuvik

Stängt hos svenska busstillverkarna

Varslar hela personalen

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Ännu färre tåg för SJ

Sågar nya krispaketet

Transportföretagen: ”Krispaketet saknar kontantstöd”

Skånetrafiken sänkt av coronakrisen

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.456