23948sdkhjf

De tog hem Guldbussen 2020!

Gruppresor i Värmland vinner RK Travel Groups utmärkelse Guldbussen för 2020 – hederspriset går till Marie Lange.

Trots gruppresebranschens vedermödor i spåren av Corona-viruset delar RK Travel Group ut årets Guldbuss. Årets Guldbuss går till Gruppresor i Värmland AB.

Gruppresor startades av Lennart Gunnarsson i Grums 1985. Lennart hade ett förflutet inom Stena Line där han såg en ökande efterfrågan på gruppresor. Idag finns man även i Karlstad och är Värmlands ledande gruppresearrangör. Företaget drivs nu av barnen, Cicci Gunnarsson och Marcus Gunnarsson, i samma anda som föräldrarna en gång lade grunden till.

– Gruppresor har under företagets 35-åriga liv aldrig givit avkall på kvalitativa gruppresor till närområde så väl som till fjärran länder.  Alltid med kunniga och serviceinriktade färdledare, säger Göran Grell, vd på RK Travel Group. Han fortsätter:

– Gruppresor är en mycket värdig vinnare som alltid har gott humör och visar stor kämparanda. Ett exempel: deras programresa till NY 2017 stoppades av tekniska problem på flyget – två gånger. 2019 drabbades samma resenärer av pilotstrejk och kom för andra gången inte till NY. Nu planerar Gruppresor för 2021 – man ger sig inte, dessa gäster ska bara få se The Big Apple.

Guldbussens hederspris

Guldbussens hederspris tilldelas en person som har gjort väsentliga avtryck å turistbuss-branschens vägnar. Marie Lange ser det säkert inte så själv, men alla som haft kontakt med henne vet att det stämmer. Med sin röst, värme, humor och genuina kärlek till ”bussagobbarna” har ”Miss Mary” fört branschen samman.

Ingen uppgift är tråkig för denna engagerade problem-lösare i kort-kort. Allt görs med ett leende och Marie har under många år gjort bussbranschen gladare och livet lättare för många - på vägarna, i garagen och på kontoren. Under sin tid på RK Travel Group tog hon sig an precis allt - från att hitta kvarglömda hörapparater på ryska hotell till att hålla koll på grundarens tandläkartid. Hennes karriär fortsätter nu med reseledaruppdrag och närmast i styrelsen för Svenska Turistbussföretagen.

Prisutdelningen kunde ses på RK Travel Groups Facebook-sida. Den var en del av livesändningen 19 mars då man också gav gruppresebranschen konkreta och handfasta råd utifrån rådande situation.

FAKTA/Guldbussen och RK Travel Group

Guldbussen är ett pris som är instiftat för att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. Egenskaper som premieras är: glädje, energi, framåtanda, nyfikenhet och en förmåga att tänka nytt. Guldbussen delades ut i Göteborg 19 mars på RK Travel Groups årliga branschträff, som normalt samlar hela branschen men i år fick en något annan utformning på grund av coronakrisen. Årets guldbuss delades ut virtuellt på grund av begränsningarna som råder vad gäller sammankomster och konferenser. Juryn består av alla säljare från RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen.

RK Travel Group AB är Nordens i särklass största grossist för gruppresor. Vi skräddarsyr gruppresearrangemang för svenska, norska och finska bussföretag, gruppresearrangörer och resebyråer, som dessa sedan säljer till slutkund. RK Travel Group omsätter 410 miljoner kronor och genomför årligen drygt 3 000 gruppresor för mer än 110 000 resenärer till Europas alla hörn samt till ett flertal långväga resmål. Verksamheten startades 1976 och vårt kontor med 50 anställda ligger i Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062