23948sdkhjf

De tog hem Guldbussen 2020!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Gruppresor i Värmland vinner RK Travel Groups utmärkelse Guldbussen för 2020 – hederspriset går till Marie Lange.

Trots gruppresebranschens vedermödor i spåren av Corona-viruset delar RK Travel Group ut årets Guldbuss. Årets Guldbuss går till Gruppresor i Värmland AB.

Gruppresor startades av Lennart Gunnarsson i Grums 1985. Lennart hade ett förflutet inom Stena Line där han såg en ökande efterfrågan på gruppresor. Idag finns man även i Karlstad och är Värmlands ledande gruppresearrangör. Företaget drivs nu av barnen, Cicci Gunnarsson och Marcus Gunnarsson, i samma anda som föräldrarna en gång lade grunden till.

– Gruppresor har under företagets 35-åriga liv aldrig givit avkall på kvalitativa gruppresor till närområde så väl som till fjärran länder.  Alltid med kunniga och serviceinriktade färdledare, säger Göran Grell, vd på RK Travel Group. Han fortsätter:

– Gruppresor är en mycket värdig vinnare som alltid har gott humör och visar stor kämparanda. Ett exempel: deras programresa till NY 2017 stoppades av tekniska problem på flyget – två gånger. 2019 drabbades samma resenärer av pilotstrejk och kom för andra gången inte till NY. Nu planerar Gruppresor för 2021 – man ger sig inte, dessa gäster ska bara få se The Big Apple.

Guldbussens hederspris

Guldbussens hederspris tilldelas en person som har gjort väsentliga avtryck å turistbuss-branschens vägnar. Marie Lange ser det säkert inte så själv, men alla som haft kontakt med henne vet att det stämmer. Med sin röst, värme, humor och genuina kärlek till ”bussagobbarna” har ”Miss Mary” fört branschen samman.

Ingen uppgift är tråkig för denna engagerade problem-lösare i kort-kort. Allt görs med ett leende och Marie har under många år gjort bussbranschen gladare och livet lättare för många - på vägarna, i garagen och på kontoren. Under sin tid på RK Travel Group tog hon sig an precis allt - från att hitta kvarglömda hörapparater på ryska hotell till att hålla koll på grundarens tandläkartid. Hennes karriär fortsätter nu med reseledaruppdrag och närmast i styrelsen för Svenska Turistbussföretagen.

Prisutdelningen kunde ses på RK Travel Groups Facebook-sida. Den var en del av livesändningen 19 mars då man också gav gruppresebranschen konkreta och handfasta råd utifrån rådande situation.

FAKTA/Guldbussen och RK Travel Group

Guldbussen är ett pris som är instiftat för att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. Egenskaper som premieras är: glädje, energi, framåtanda, nyfikenhet och en förmåga att tänka nytt. Guldbussen delades ut i Göteborg 19 mars på RK Travel Groups årliga branschträff, som normalt samlar hela branschen men i år fick en något annan utformning på grund av coronakrisen. Årets guldbuss delades ut virtuellt på grund av begränsningarna som råder vad gäller sammankomster och konferenser. Juryn består av alla säljare från RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen.

RK Travel Group AB är Nordens i särklass största grossist för gruppresor. Vi skräddarsyr gruppresearrangemang för svenska, norska och finska bussföretag, gruppresearrangörer och resebyråer, som dessa sedan säljer till slutkund. RK Travel Group omsätter 410 miljoner kronor och genomför årligen drygt 3 000 gruppresor för mer än 110 000 resenärer till Europas alla hörn samt till ett flertal långväga resmål. Verksamheten startades 1976 och vårt kontor med 50 anställda ligger i Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

IRU skriver till Europeiska rådet om bussbranschens tuffa situation

Birka lägger ner för gott

Rederiet ger upp och kastar yxan i sjön efter 49 år.

Här blir det stora vägarbeten i sommar

Nobina tar hem Finlandskontrakt

Arbetsmiljöverket ifrågasatt

Rattfylla ökar mest i väst

Nyhetsbrev

Effektivare upphandlingsprocesser presenteras

Arkiv
Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussbolaget ser åter ljuset

Svag juni för bussarna

SLPs fastighet blir bussgarage

Stena line: Superfärjorna är på gång

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Chile beställer 555 svenska bussar

Bussföretagen sågar räddningsförslag

Nu fullföljs avvecklingen av Trelleborg-Sassnitz

Stena lines vd: "Ett mycket tråkigt besked".

Depån klar – spårvagnarna kommer senare

I dagarna invigdes den stora spårvagnsdepån i Lund – själva spårvagnarna levereras först om några veckor.

Trafikanalys: Kollektivresandet ökar

Citytunneln ökade inte pendlingen

Citytunneln i Malmö ökade inte pendlingen förutom i Hyllie - det visar ny forskning om mångmiljardsatsningen i Skåne.

Inga resor på Inlandsbanan i sommar

På grund av minskad efterfrågan ställs sommarens trafik in.

Lanseras i Göteborg

Nu finns det fler elsparkcyklar i Göteborg.

Upphandlingar för 100 miljarder stundar

Holländskt bolag tar över skånska gasmackar

De första stationerna övergår nu till holländsk flagg. Ytterligare 20 stationer är på gång att etableras, enligt köparna.

Mälartåg till Nyköping

Nöjesparkerna i akut kris

Elscootern ersätter kollektivtrafiken

SL återinför biljettkontroller

Tre väljer Transiro

Akut kris för Sommarland

MAN truck & bus får ny vd

Så många dog på majvägarna

Swedavia föreslås få 3,1 miljarder

Svensk kollektivtrafik kritiska mot FHMs nya råd

Tomt på Heathrow

DEBATT: Corona dödar hela vår bransch

Birkeland till Västtrafik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11