23948sdkhjf

Norska miljarder ska rädda Norwegian

Lika missnöjda som Norwegian var på det svenska krispaketet – lika positiva är bolaget till de norska myndigheternas åtgärdspaket.

Norska staten lånar ut 6 miljarder norska kronor till lågprisbolaget Norwegian. Men lånet ges inte villkorslöst, flygbolaget måste uppfylla en rad krav för att få tillgång till miljarderna. 

– Vi tycker att det är mycket positivt att norska myndigheter nu kommer med ett åtgärdspaket för flyget som är en bransch som har drabbats mycket hårt av coronakrisen över hela världen. Vi har varit tydliga med att vi behöver likviditet och är tacksamma för att vi nu har fått ett sådant erbjudande. Det här är avgörande för att kunna säkerställa luftfart, kritisk infrastruktur och tiotusentals jobb, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. Han fortsätter:

– Nu ska ägna oss att sätta oss in i villkoren och vi lovar att vi kommer göra allt i vår makt för att infria kraven.

Däremot är besvikelsen fortsatt stor över hur svenska staten agerade - där går merparten av miljarderna till värste konkurrenten SAS. Nu ser det ändå alltså ut som om Norwegian kan klara krisen om den inte blir allt för långvarig tack vare de norska statliga miljarderna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093