23948sdkhjf

Busstorget 2020 skjuts upp

23 mars beslöt arrangörerna att Busstorget 2020 skjuts upp i år till följd av coronakrisen.

23 mars beslöt Sveriges Bussföretag och fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL  Busstorget 2020 skjuts upp i år på grund av den rådande Coronakrisen men att vi redan nu börjar arbeta med ett Busstorg 2021.

– Vi väljer att välkomna landets bussföretagare till ett Busstorg nästa år istället. Många av våra inbokade deltagare på Busstorget 2020 har nu bokat av i Coronakrisens spår. Vi väljer med hänsyn till detta och i det rådande läget att inte genomföra Busstorget på Aronsborg 16–17 april i år, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag. Hon fortsätter:

– Turist- och beställningstrafik med buss var det segment som drabbades allra först av krisen i coronavirusets spår. Vi på Sveriges Bussföretag får nu dagligen samtal och mejl från medlemsföretag som står på konkursens rand eller till och med lämnat in konkursansökningar. Vi arbetar nu frenetiskt med att få våra beslutsfattare att med olika åtgärder underlätta för våra medlemsföretag, företag som är en så viktig del av hela besöksnäringen.

Håll dig uppdaterad på busstorget.se för mer information om kommande datum och plats för Busstorget 2021. Arrangörerna kommer också skicka ut meddelande till alla som anmält sig.

FAKTA/Om Busstorget

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL och tidningarna Res- och Trafikforum har arrangerat Busstorget i flera år. Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som Sveriges Bussföretag arrangerade inne i själva mässan i Göteborg i många år. 2015 utvecklade arrangörerna Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. Så kommer det åter att bli i framtiden när den rådande coronakrisen äntligen är över.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078