23948sdkhjf

Stor trängsel i kollektivtrafiken

I coronakrisens spår drog Storstockholms Lolaktrafik ner turtätheten - och plötsligt var det åter packat i kollektivtrafiken.

Efterfrågan av kollektivtrafikresor inom SL-trafiken i region Stockholm har minskat drastiskt under coronakrisen. Anledningen är att många jobbar hemifrån eller helt enkelt börjat undvika kollektivtrafiken i stort.

SL:s ledning drog ner trafiken på många busslinjer, även i Stockholms innerstad och närförorter. Med resultatet att det blev stor trängsel, speciellt i bussarna. Helt stick i stäv med råden från Folkhälsomyndigheten som vill att vi håller avstånd och undviker folksamlingar.

Samtidigt har SL problem med personalbrist och nu råder alltså trängsel igen trots färre resenärer totalt som får kliva på färre bussar och annan kollektivtrafik.

Statsepidemolog Anders Tegnell uttryckte förvåning när han kommenterade den nya trängslen i SL:s bussar i Aftonbladet. Han tycker det sänder motstridiga uppgifter eftersom rådet är att hålla avstånd. Om bussträngseln i Stockholm kommer att påverka smittoläget ville han dock inte gissa om.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.173