23948sdkhjf

Varslar hela personalen

Ekman Invest med hotell och konferensanläggningar varslar all personal om uppsägning.

Beslutet togs redan 25 mars men kommunicerades två dagar senare. Varslet omfattar all personal i hela koncernen.

– Vi har tappat nära 90 procent av total omsättning hittills sedan krisen började och prognosen för de tre närmaste månaderna ligger ett tapp på 93 procent. Det är svårt för människor att förstå hur drabbad branschen är, säger Patrik Ekman, vd för Ikman Invest. Han fortsätter:

– Det är ett otroligt tungt beslut jag fattat idag. Vi har gått in i detta med målet att slippa behöva varsla om uppsägning och att tillräcklig hjälp från det offentliga skulle komma. Utifrån den information vi har vid beslutstagandet räcker inte de åtgärder som gjorts till. Det är en situation som vi aldrig varit med om tidigare. Nya och starka åtgärder behövs för att rädda företagen, både likviditetsmässigt men även resultatmässigt.

– Jag lider med all personal som får detta besked idag, jag ser alla våra medarbetare som en stor familj så därför tar jag det som ett stort personligt nederlag att behöva komma till denna slutsats men vill verkligen inte säga att detta är slutet på något sätt. Vi behöver se över hela kostymen för att anpassa den till den verklighet som råder just nu.

– Mitt första beslut innan personalen fick information om permitteringar var att själv avstå lön under krisen. För mig var det ett enkelt och självklart beslut, att gå före som ledare och visa vilka uppoffringar som behövs, säger Patrik Ekman.

Koncernen har vidtagit åtgärder med permitteringar och förhandlar fortsatt med leverantörer och hyresvärdar för att se till att det finns ett fortsatt livskraftigt företag efter Coronakrisen. Målet är att se till att kunna erbjuda alla som drabbas, ett arbete efter Coronakrisen.

Totalt berörs över 100 personer av varslet i Värmland men långt många fler påverkas av detta. Koncernen har många som arbetar timmar och enstaka dagar, som inte har en fast anställning, de berörs också men blir inte siffror i statistiken.

Under April och framåt brukar koncernen anställa många nya människor när säsongen drar igång. Som mest har koncernen tidigare haft över 400 personer under en månad på någon form av anställning. Enligt Patrik Ekman kommer koncernen fortsatt arbeta aktivt med att hitta lösningar och målet är att kunna minska utfallet av varslet.

– Vi kommer fortsatt ha öppna verksamheter under varseltiden. Sommarens evenemang påverkas inte inledningsvis av detta beslut. Allmänhetens och regeringens stöd till små och mellanstora företag de närmaste månaderna kommer vara avgörande, säger Patrik Ekman.

FAKTA/Ekman koncernen

Innefattar Ekman Hotels med 1200 bäddar, 35 konferenslokaler och tre restauranger i Värmland samt Ekman Event, Nordic Toilet och Kristinehamn Biografer. Man arrangerar även festivalerna Putte i Parken och Fastingen i Kristinehamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062