23948sdkhjf

Varslar hela personalen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ekman Invest med hotell och konferensanläggningar varslar all personal om uppsägning.

Beslutet togs redan 25 mars men kommunicerades två dagar senare. Varslet omfattar all personal i hela koncernen.

– Vi har tappat nära 90 procent av total omsättning hittills sedan krisen började och prognosen för de tre närmaste månaderna ligger ett tapp på 93 procent. Det är svårt för människor att förstå hur drabbad branschen är, säger Patrik Ekman, vd för Ikman Invest. Han fortsätter:

– Det är ett otroligt tungt beslut jag fattat idag. Vi har gått in i detta med målet att slippa behöva varsla om uppsägning och att tillräcklig hjälp från det offentliga skulle komma. Utifrån den information vi har vid beslutstagandet räcker inte de åtgärder som gjorts till. Det är en situation som vi aldrig varit med om tidigare. Nya och starka åtgärder behövs för att rädda företagen, både likviditetsmässigt men även resultatmässigt.

– Jag lider med all personal som får detta besked idag, jag ser alla våra medarbetare som en stor familj så därför tar jag det som ett stort personligt nederlag att behöva komma till denna slutsats men vill verkligen inte säga att detta är slutet på något sätt. Vi behöver se över hela kostymen för att anpassa den till den verklighet som råder just nu.

– Mitt första beslut innan personalen fick information om permitteringar var att själv avstå lön under krisen. För mig var det ett enkelt och självklart beslut, att gå före som ledare och visa vilka uppoffringar som behövs, säger Patrik Ekman.

Koncernen har vidtagit åtgärder med permitteringar och förhandlar fortsatt med leverantörer och hyresvärdar för att se till att det finns ett fortsatt livskraftigt företag efter Coronakrisen. Målet är att se till att kunna erbjuda alla som drabbas, ett arbete efter Coronakrisen.

Totalt berörs över 100 personer av varslet i Värmland men långt många fler påverkas av detta. Koncernen har många som arbetar timmar och enstaka dagar, som inte har en fast anställning, de berörs också men blir inte siffror i statistiken.

Under April och framåt brukar koncernen anställa många nya människor när säsongen drar igång. Som mest har koncernen tidigare haft över 400 personer under en månad på någon form av anställning. Enligt Patrik Ekman kommer koncernen fortsatt arbeta aktivt med att hitta lösningar och målet är att kunna minska utfallet av varslet.

– Vi kommer fortsatt ha öppna verksamheter under varseltiden. Sommarens evenemang påverkas inte inledningsvis av detta beslut. Allmänhetens och regeringens stöd till små och mellanstora företag de närmaste månaderna kommer vara avgörande, säger Patrik Ekman.

FAKTA/Ekman koncernen

Innefattar Ekman Hotels med 1200 bäddar, 35 konferenslokaler och tre restauranger i Värmland samt Ekman Event, Nordic Toilet och Kristinehamn Biografer. Man arrangerar även festivalerna Putte i Parken och Fastingen i Kristinehamn.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Från Bergkvara till Flexbuss

Bussbolag i konkurs

Hertz Sverige varslar

1

Okrossbar busskur lanseras

Bilden ovan är ingen ovanlig syn vid Sveriges många busskurar – men nu lanseras kuren som inte kan krossas.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Jönsson till Naturturismföretagen

Nyhetsbrev

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Arkiv

Sveriges Bussföretag fick ny styrelse

”Stödet duger inte”

Omställningsstödet är inte tillräckligt omfattande - behöver förlängas och breddas enligt Taxiförbundet.

Drar ifrån i Bussförar-SM

308 bussförare har anmält sig till Bussförar-SM 2020, betydligt fler än förra året vid den här tiden – ledande bussbolaget gasar på bra i täten.

Väg till resa utan bil

Tysk resemarknad blir digital

Flexbuss växlar upp

Tvärstopp för Göta Kanal

Transportföretagen: "Längre kontantstöd!"

Möte om resekrisen samlade många

Webbinariet om krisen i rese- och besöksnäringen 25 maj samlade 250 deltagare – frågan som sökte ett svar var hur branschen ska räddas från total undergång.

Vann IT-upphandling till VL

Vätgastågen är här

Efter omfattande tester ersätter vätgaståg dieseldrivna lok i Tyskland. "Vätgashistoria har skrivits".

Stor bussorder till Bryssel

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Gävle – Sundsvall på under en timme

Trafikverket har utrett i vilken ordning järnvägen mellan Gävle och Kramfors bör byggas ut.

Rederi varslar 450 ombordanställda

Ny ledare i Bussförar-SM

18 maj noterades 267 anmälda till Bussförar-SM 2020 vilket är klart fler än samma tid förra året - och nu har det blivit skifte på toppen.

Taxikonkurserna fortsätter

Rolfs betalar tillbaka

Öppnar på glänt

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Upphandling avbryts

Ny vd på Nya Gotlandsflyget

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Många nya taxikonkurser

Fel om Connect Bus

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Bra - men mer kan behövs

Nästan flygfritt under april

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093