23948sdkhjf

SKR stöder bussföretagen

Sveriges Kommuner och Regioner kräver med sin vd i spetsen åtgärder som är mycket angelägna för svenska bussföretag - om de införs snabbt.

I en debattartikel i Dagens Samhälle nyligen gick SKR:s vd Anders Knape ut hårt mot paragrafrytteri till förmån för pragmatism.

Enligt Anders Knape så straffas kommuner och regioner som gör allt för att lösa den exeptionella situationen som coronakrisen skapat. ”Att rädda liv och skydda verksamheter är viktigare än att hålla hårt i regelboken”, skriver Anders Knape i sitt debattinlägg för SKR.

Bland de frågor Anders Knape lyfter är reglerna kring korttidspermittering där han anser att även behövs kostnadstäckning för intäktsbortfall i kollektivtrafiken.

Hela debattartikeln i Dagens Samhälle finns att läsa HÄR!

– Det är glädjande att SKR:s ordförande Anders Knape så tydligt lyfter kravet på att möjligheten till stöd genom kortidspermittering i sitt debattinlägg nu så tydligt pekar på att tolkningen av lagen behöver förändras så att den även omfattar företag vars verksamhet huvudsakligen finansieras av det offentliga, såsom privata bussföretag i välfärdens tjänst, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094