23948sdkhjf

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Samtrans omsorgsresor inleder nu ett samarbete med Best transport för att göra hemleveranser i Stockholmsområdet.

Samtrans och Best transport inleder samarbete kring hemleveranser.

Avtalet innebär att Samtrans går in som ny underentreprenör för hemleveranser i Stockholmsområdet. I ett första steg utbildas åtta förare till att under framför allt kvällstid leverera upp till 50 stycken försändelser per köruppdrag med utgångspunkt från Best Transports depå i Spånga, enligt ett pressmeddelande.

Den växande e-handeln, den tilltagande urbaniseringen och den stora klimatutmaningen gör att kraven på effektiva, miljövänliga och smarta transporter ökar i hela samhället. Genom att kunna erbjuda fler transporttjänster i färre fordon minskar samhällets kostnader för både trängsel och miljöpåverkan. 

 Vi är glada över att få Samtrans som samarbetspartner. Tillsammans arbetar vi för att göra samhällets transporter mer hållbara, säger Benny Frödin, åkeriansvarig på Best Transport. 

– Att Best transport har en tydlig och offensiv hållbarhetsprofil var en viktig parameter när vi inledde diskussioner om ett samarbete. Precis som Samtrans, har Best transport en viktig roll i samhället genom att lösa en tilltagande transportutmaning, säger Kenneth Holm, affärsutvecklare på Samtrans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078