23948sdkhjf

Långsiktig satsning på kompetensförsörjning

Regeringen aviserade vid en pressträff 30 mars omfattande utbildningssatsningar - Transportföretagen välkomnar.

Transportbranschen hade innan coronakrisen en uthålligt hög efterfrågan på personal inom en rad olika yrkesroller. När konsekvenserna av coronakrisen slagit till med full kraft måste vi jobba med ett längre perspektiv när det gäller företagens behov av kompetens.

– Med tanke på att transportbranschens efterfrågan på kompetens i stor omfattning ligger på gymnasial nivå välkomnar Transportföretagen regeringens satsning på yrkesvux och full statlig finansiering, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Regeringen aviserade även större möjligheter till distansutbildning, ett mer flexibelt system, så kallad YH Flex, kopplat till yrkeshögskolan samt ökade resurser till arbetsmarknadsutbildningar.

– Av förklarliga skäl är distansutbildning välkommet. När det gäller YH Flex är vi positiva – särskilt om en sådan modell inkluderar utbildning på gymnasial nivå. Mer resurser till arbetsmarknadsutbildningar är vi åtminstone i ett kort perspektiv positiva till. Nu gäller det att resurserna skapar utbildningar som motsvarar den kvalitet som efterfrågas på sikt, säger Caj Luoma.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.104