23948sdkhjf

Ministern läxade upp RKM:erna

Infrastrukturminister Tomas Eneroth talade allvar med de som ansvarar för Sveriges kollektivtrafik – det får inte bli trängsel i fordonen, underströk han.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth hade virtuellt kvällsmöte med landets regionala kollektivtrafikmyndigheter och branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik 1 april – han klargjorde att alla måste se till att det inte blir trängsel i bussarna.

Som en följd av minskad trafik har många trafikhuvudmän runt om i Sverige dragit ner på kollektivtrafiken – med följd att det blivit mycket trångt i de bussar som ändå kört. Så får det inte gå till, slog infrastrukturminister Tomas Eneroth fast. Trafiken måste rulla som vanligt och de ansvariga ska se till att det inte blir trängsel i bussarna och i de andra fordon som kör kollektivtrafiken.

Ministern hänvisade till det som Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson tidigare klargjort i samband med att nya bindande riktlinjer utfärdats på en rad områden, bland annat för kollektivtrafiken. Myndigheten har gjort klart att inställda turer i kollektivtrafiken i det rådande läget är oacceptabelt. Tomas Eneroth klargjorde nu än en gång att detta gäller och att alla ansvariga är skyldiga att se till att det inte blir trångt på bussarna med risk för smittspridning som följd.

Trots ministerns allvarsord är trängseln fortsatt stor framför allt inom delar av SL:s (Storstockholms Lokaltrafik) område. Trafikförvaltningen i region Stockholm slår dock ifrån sig - där anser ledningen att de helt enkelt inte kan hindra folk att stiga på redan fulla bussar. Dessutom uppges det vara svårt att köra alla turer då många bussförare är sjukskrivna just nu.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064