23948sdkhjf

Kämpar i coronakrisen

Resemakar´n i Väst är en av många bussföretag som hamnat i djup kris – och det enda som uppmärksammats av Dagens Nyheter som besökt företaget i Vänersborg.

Det är inte ofta DN tar upp mindre bussreseföretag i sin rapportering. Men nu under coronakrisen har det hänt, de har kontaktat Resemakar´n i Vänersborg, en mindre aktör som ända tills nu gått riktigt bra.

För ett år sedan tog Resemakar´n hem RK Travel Groups pris Guldbussen för sina utmärkta insatser inom bussresandet. Just nu ser det inte lika muntert ut, även om bolaget ännu lyckas hålla näsan över vattnet.

Året började fantastiskt bra, bokningarna rullade in. Resemakar´n hade satt igång att bygga ett nytt garage, en ny buss var på gång för inköp och ytterligare en person skulle anställas.

Sen slog krisen till med full kraft. Allt stannade och avbokningarna rasade in. Nu fick en anställd säga upp i stället.

Det var maximalt dålig tajming, säger Erik Dahlbom till DN. Han äger bolaget tillsamman med hustrun Anneli och just våren är normalt högsäsong för bussreseföretag som Resemakarn´s. Till och med de populära shoppingresorna till Ullared gapar halvtomma.

Nu behövs en konkret hjälp från stagen om företag som Resemakar´n och resten av bussbranschenska överleva. Den nya Paketreselagen är till ingen nytta för bussresearrangören. På egen hand har Erik Dahlbom fixat paus i amorteringarna på fyra månader.

RK Travel Groups vd Göran Grell var hos Erik Dahlbom när DN genomförde sitt reportage. Resemakar´n är kund hos resegrossisten RK som också de drabbas hårt av coronakrisen, företaget har fått säga upp åtta anställda. Hela resebranschen blöder stort just nu när i princip alla resor är stoppade och ingen vet när eländet ska ta slut.

Många bussföretag har redan gått i konkurs, Resemakar´n är också nere för räkning men ännu så länge går det enligt Erik Dahlbom som vägrar att ge upp ännu. Men inte hur länge som helst, kommer inget riktat stödpaket inom rimlig tid så kommer det inte att gå.

Läs DN:s reportage HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078