23948sdkhjf

Fortsatt förtroende i Täby

Täby kommun har valt att förlänga sitt avtal med Samtrans Omsorgsresor för sin särskilda kollektivtrafik.

Sedan mars 2019 har Samtrans kört persontransporter i Täby Kommun. 6 april beslutades att ge dem ytterligare ett år, fram till 6 december 2021. Det innebär att kommunen valt att nyttja möjligheten att förlänga avtalet med ett av max två optionsår.

Tillsammans arbetar Samtrans aktivt och kontinuerligt med kvalitet och förbättring, vilket visar sig inte minst vad gäller minskningen av avvikelser inom områdena punktlighet, bemötande och säkerhet. Avvikelserna har minskat med mer än 50 procent sedan avtalsstart och trenden visar på fortsatt förbättrad kvalitet framåt.

– Vi kommer naturligtvis att fortsätta bedriva vårt kvalitetsarbete och vara lyhörda inför kommunens behov. Det är genom en god dialog och samverkan vi kan bli ännu bättre, säger Tomas Hansson, vd för Samtrans.

FAKTA/Samtrans Omsorgsresor

En del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor cirka 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting. Företaget har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063