23948sdkhjf

Spårvägsuppdrag i Helsingfors

Den svenska teknikkonsultkoncernen Swecos finska dotterbolag deltar i projektet med en ny spårvägslinje i Helsingfors.

Swecos finska bolag kommer, i samarbete med Destia och WSP, att leverera tjänster till Helsingfors stads trafikverk, HST. Projektet gäller spårvägslinjen Kalasatama som är en del av den finska huvudstadens investering i ett växande spårvägsnät. 

– Den nya linjen kommer att förenkla vardagen för tusentals människor. Sweco är expert på järnvägsdesign och detta är ett viktigt uppdrag där vi kan bidra till det arbete som växande städer gör för att närma sig målet om att nå koldioxidneutralitet, säger Markku Varis, affärsområdeschef Sweco Finland.

Spårvägslinjen Kalasatama blir 4,5 kilometer lång och planeras att vara i drift år 2024. Cirka 40 Sweco-medarbetare kommer att vara engagerade i projektet.

– Det är ett projekt som stödjer utvecklingen av ett hållbart Helsingfors och en utvidgning av transportnätet, säger Mikko Asikainen, projektledare för Helsingfors stads trafikverk, HST.

Utöver Kalasatama spårväg är Sweco konstruktionspartner till samtliga pågående spårvägsprojekt i Finland: Kruunusillat-förbindelsen i Helsingfors, Raide-Jokeri i Helsingfors och Esbo, samt Tammerfors spårväg.

Fotnot. Helsingfors spårvägsnät har spårvidden 1000 mm vilket är smalare än normalspårets 1435 mm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062