23948sdkhjf

Knep stororder i Göteborg

Svenska Neoplan och Neoplan Väst inleder ett 10-årigt samarbete med Transdev - en riktigt stor och långsiktig affär.

Totalt kommer 141 gasdrivna boggibussar av fabrikatet MAN A44 CNG att levereras i december 2020 och april 2021. Svenska Neoplan AB och Neoplan Väst AB levererar en helhetslösning till Transdev inför trafikstarten i Göteborg. I affären ingår ett tioårigt serviceavtal och Neoplan Väst AB levererar en depå med parkeringsplatser för 150 bussar till Transdev. Affärens storlek pengar uppges inte av parterna men det handlar om ett mångmiljonbelopp i kronor.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet att få vara delaktiga och leverera långsiktig tillgänglighet till Transdev vilket ger större utrymme till att utveckla kollektivtrafiken framåt, säger Joakim Bay, vd för Neoplan Väst.

– Vi har valt ett långsiktigt samarbete med Neoplan för trafikuppdragen i Göteborg. Förutom 141 moderna och funktionella gasbussar kan Neoplan erbjuda service och depåplatser under kontraktstiden vilket borgar för att vi kan ha hög tillgänglighet på fordonen, säger Gunnar Schön, vd Transdev Sverige.

Trafikstart är i december 2020 men redan nu arbetar vi intensivt med vår gemensamma planering av den kompletta depån med parkeringsplatser, servicehallar, tvätthall mm.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt givande samarbete tillsammans med Transdev, säger Joakim Bay.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094