23948sdkhjf

Webbseminarium samlade bussvärlden

BusWorld webbinarium om hur den globala coronakrisen påverkar hela världens bussbransch lockade över 400 deltagare från hela världen.

Över 400 deltog på det webbinarium om hur den globala covid-19 krisen drabbar den internationella bussbranschen som internationella mäss- och mötesorganisationen BusWorld arrangerade på Skärtorsdagen. Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag och vice ordförande för IRU:s Passagerarkommitté, representerade Europa. Med i sändningen var också företrädare för Amerika och Asien.

Missade du seminariet? Här kan du ta del av det i efterhand!

Anna Grönlund redogjorde bland annat för skillnaderna i åtgärder från stater, myndigheter och regioner i Europas olika länder. Hon lyfte Danmark som ett positivt exempel, där den danska staten till skillnad från den svenska gått in med direkta kontantstöd till små och medelstora företag, såsom turistbussföretag.

Hon pekade också på att Dansk Persontrafik, systerorganisation till Sveriges Bussföretag, tidigt i krisen slöt en överenskommelse med de danska motsvarigheterna till både Svensk Kollektivtrafik och SKR om att den upphandlade busstrafikens ersättningar ska löpa på i linje med trafik före krisen, med avdrag för olika typer av direkt statliga stöd. Syftet med de danska överenskommelserna är att behålla en kollektivtrafik för samhällets behov och nytta såväl under krisen som efter, när samhället ska återgå till ett normalläge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.086