23948sdkhjf

Hyr bussförare av ex-dotter

Ett positivt samarbete som gynnar kollektivtrafiken i Stockholm – gamle ägaren tar hjälp av sålt dotterbolag.

I den turbulenta tid som råder är det många företag som drabbas hårt, men det är också många företag som ställer om för att hjälpa andra och bidra till samhället på bästa sätt. Tack vare ett stort engagemang och konstruktiva krafter på båda sidor har Flygbussarna och Transdev på kort tid fått igång ett samarbete där Flygbussarna hyr ut bussförare till Transdev för att de fortsatt ska kunna upprätthålla kollektivtrafik i norrort med hög kvalitet. 

När flygtrafiken minskat drastiskt är behovet av transporter till- och från flygplatser som Stockholm Arlanda och Bromma minimalt, bussförarna kan därför köra annan trafik tills vidare - vilket de nu alltså ska göra.

– På grund av Coronapandemin har vi upplevt en högre sjukfrånvaro än vanligt och vi behöver stärka upp med förare för att säkerställa vår trafik. Det känns fantastiskt att se att kollegor inom branschen hittar nya lösningar för att se till att de som behöver kan resa kollektivt. Att fråga just Flygbussarna kändes naturligt eftersom de har varit en del av Transdev i 12 år och att vi vet att deras förare håller en hög nivå vad gäller körerfarenhet, service och kundbemötande, säger Eva Tiséus, marknadsdirektör på Transdev i Sverige.

Det har gått snabbt och smidigt att få igång samarbetet. Redan efter några dagar var förare från Flygbussarna på plats vid Märstadepån för att påbörja en tvådagarsutbildning med bland annat genomgång av nya system, bussar, linjesträckningar och arbetsrutiner. Och redan nu har förare från Flygbussarna kunnat göra nytta i Stockholms kollektivtrafik.

– Vi är glada att kunna bidra i Transdevs viktiga uppdrag att upprätthålla kollektivtrafik med hög kvalitet i Stockholm. Vi ser också över möjligheten till liknande samarbeten i Malmö och Göteborg. Vår styrka är våra fantastiska förare och tillsammans med allas engagemang och konstruktiva anda har vi lyckats få till det här samarbetet på mycket kort tid, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

FAKTA/Flygbussarnas ägarbyte

Bussbolag som bytte koncern i slutet av förra året - från att ha varit dotterbolag till Trensdev blev det då ett bolag inom norskägda Vy-koncernen, ytterst ägd av norska staten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062