23948sdkhjf

Nya rekord i SL-trafiken

Storstockholms Lokaltrafk, SL, slår rekord i punktlighet mitt under coronakrisen.

Trots en tuff och utmanande tid ökar punktligheten i SL-trafiken i region Stockholm. Tunnelbanan tangerar hundra procent och pendeltågen slår rekord i punktlighet. Detta är betrakta som ett styrkebevis enligt trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Hög punktlighet är ett styrkebevis som visar att kollektivtrafiken levererar i en svår tid. Det är viktigt då kollektivtrafiken är en grundläggande samhällsviktig funktion som behövs nu mer än någonsin tidigare, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. Han fortsätter:

– Detta kommer sig inte naturligt. För varje buss, lokalbanetåg, pendeltåg eller tunnelbanetåg som kommer i tid finns en uppsjö av hjältar som sliter och kämpar i och runt kollektivtrafiken. Det handlar om allt från buss- och lokförare till lokalvårdare, mekaniker och reparatörer vilka alla borde ägnas en särskild tacksamhet i tider som dessa, fortsätter Tamsons (M).

FAKTA/Punktligheten region Stockholms kollektivtrafik

SL-trafiken håller särskilt hög punktlighet under mars månad och fortsätter att visa goda exempel in i april månad.

Särskilt positivt är tunnelbanan som hade hög punktlighet i mars igen och där alla linjerna visar bra punktlighet. I mars var tunnelbanan punktlig till 99.2 procent och utfallet för årets tre första månader visar på 99 procents punktlighet. Under april har tunnelbanan visat fortsatt tendenser på att tangera 100 procent i punktlighet. Det gäller enskilda dagar såväl som på hela linjer.

Med 96.5 procent avgångar i tid når pendeltåget den högsta registrerade punktligheten sedan mätningens start och punktligheten befinner sig 3.5 procent över målet för 2020. Utfallet för årets tre första månader är 95.4 procent. Sett två år bakåt i tiden finns det inga exempel på en så högt uppmätt punktlighet i SL:s pendeltågstrafik under en månad. Mycket tyder på att fler rekord kan sättas i april månad då vi redan har sett exempel på dagar denna månad med 99 procents punktlighet bland pendeltågen.

För lokalbanorna varierar punktligheten mellan de olika lokalbanorna, Tvärbanan hade det lägsta utfallet, 95.7 procent avgångar i tid, medan Nockebybanan hade det bästa resultatet, 99.4 procent. På totalnivån ligger punktligheten för lokalbanorna på 97.8 procent och utfallet för årets tre första månader är 97.2 procent.

Bussarna punktlighet ökade ytterligare i mars, 1.5 procentenheter högre än i februari. Totalt var bussarnas punktlighet 92.7 procent och utfallet för årets tre första månader är 91 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156