23948sdkhjf

MAN återupptar fordonstillverkningen

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Tyska fordonstillverkaren MAN planerar uppstart av buss- och lastbilsproduktionen igen efter en dryg månads stiltje.

MAN stoppade produktionen i mitten av mars för att skydda sina anställda i samband med den pågående Coronapandemin, som dessutom medfört en kraftig nedgång i efterfrågan på kommersiella fordon. Nu startar produktionsanläggningarna för lastbilar och bussar upp igen, samtidigt som omfattande åtgärder vidtas för att säkerställa de anställdas säkerhet.

Efter ett produktionsstopp som varat i cirka sex veckor kommer MAN:s produktionsanläggningar gradvis att återuppta sin produktion med reducerad kapacitet från 27 april 2020. Även här har skyddet av anställda högsta prioritet, därför har omfattande åtgärder genomförts i enlighet med en detaljerad plan utarbetad av ett krishanteringsteam. Åtgärderna inkluderar bland annat att säkerställa ett större avstånd mellan anställda och att vid behov erbjuda skyddsutrustning samt utbildning.

– De senaste veckorna har krishanteringsteamet arbetat intensivt med att se över åtgärderna som behövt vidtas för att kunna starta upp våra anläggningar igen. En av de viktigaste utmaningarna har varit att säkerställa tillförlitlig leverans av delar från våra leverantörer samt organisering av våra egna arbetsprocesser för att skydda våra kollegor, men också åtgärder för att stimulera efterfrågan på kommersiella fordon, säger Joachim Drees, vd för MAN Truck & Bus. Han fortsätter:

– Våra leverantörer kommer från alla EU-länder - därför ber vi politikerna att stödja oss med en samordnad strategi på EU-nivå för att stimulera marknaden".

– Våra anställdas hälsa och säkerhet är naturligtvis vår högsta prioritet. Därför har vi, tillsammans med vår hälsohantering, vidtagit många organisatoriska åtgärder för att säkerställa att nödvändig medicinsk säkerhet, hygien och minsta avstånd mellan anställda är garanterad, säger Dr. Carsten Intra, styrelseledamot och HR-direktör på MAN Truck & Bus.

– MAN är ett starkt samhälle med levande värderingar. Vi håller ihop och jobbar som ett team för att komma ut ur denna situation starkare, säger Saki Stimoniaris, ordförande för Group Works Council.

MAN Truck & Bus kommer att fortsätta att upprätthålla servicenätverket för sina MAN- och NEOPLAN-varumärken för att hålla räddningsfordon, leveranskedjor och lokal kollektivtrafik igång. Detta gäller både MAN: s egna serviceföretag och MAN Truck & Bus partnerföretag, så länge detta är tillåtet av myndigheterna i respektive region.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygbusstrafiken utökas

Nya spår för Dalarnas tåg

Corona-säkrare på flygplatser i Norge

Kom tillbaka – vi betalar!

Mobilitetsaktör lanserar hållbarhetstävling

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Nyhetsbrev

Drabbades värst av coronakrien

Arkiv

Stena startar ny linje i Östersjön

Fartygen som tar både frakt och passagerare lägger till i Karlskrona varje torsdag.

Stort tapp för Tallink Grupp

Progrits köpte Infospread

Buss till Danmark igen

Ny kryssning till Höga kusten

Ny hos Eneroth

Plus

Nytt ryck i Tunga Bussligan

Under juli visar ett fabrikat på ett riktigt ryck i Tunga Bussligan - samtidigt sackar ledaren, det visar Bil Swedens statistik.

Bra juli för bussarna

5 000 bort från Scania

299 får gå från Tallink

Alla Scanias fabriker drivs nu fossilfritt

Första spårvagnen har anlänt till Lund

Åter biljettkontroller i region Stockholm

Legendarisk bilskrotare död

Ressugna svenskar fyller flygen

Skånetrafikanter nobbar munskydd

Sedan mitten av juli delar Skånetrafiken ut munskydd gratis till alla sina resenärer – men intresset för dessa har inte varit särskilt stort.

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Förlängd tid för uppsatstävlingen

IRU skriver till Europeiska rådet om bussbranschens tuffa situation

Arbetsmiljöverket ifrågasatt

Svag juni för bussarna

SLPs fastighet blir bussgarage

Trafikanalys: Kollektivresandet ökar

Nöjesparkerna i akut kris

Elscootern ersätter kollektivtrafiken

SL återinför biljettkontroller

Tre väljer Transiro

Akut kris för Sommarland

MAN truck & bus får ny vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094