23948sdkhjf

MAN återupptar fordonstillverkningen

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Tyska fordonstillverkaren MAN planerar uppstart av buss- och lastbilsproduktionen igen efter en dryg månads stiltje.

MAN stoppade produktionen i mitten av mars för att skydda sina anställda i samband med den pågående Coronapandemin, som dessutom medfört en kraftig nedgång i efterfrågan på kommersiella fordon. Nu startar produktionsanläggningarna för lastbilar och bussar upp igen, samtidigt som omfattande åtgärder vidtas för att säkerställa de anställdas säkerhet.

Efter ett produktionsstopp som varat i cirka sex veckor kommer MAN:s produktionsanläggningar gradvis att återuppta sin produktion med reducerad kapacitet från 27 april 2020. Även här har skyddet av anställda högsta prioritet, därför har omfattande åtgärder genomförts i enlighet med en detaljerad plan utarbetad av ett krishanteringsteam. Åtgärderna inkluderar bland annat att säkerställa ett större avstånd mellan anställda och att vid behov erbjuda skyddsutrustning samt utbildning.

– De senaste veckorna har krishanteringsteamet arbetat intensivt med att se över åtgärderna som behövt vidtas för att kunna starta upp våra anläggningar igen. En av de viktigaste utmaningarna har varit att säkerställa tillförlitlig leverans av delar från våra leverantörer samt organisering av våra egna arbetsprocesser för att skydda våra kollegor, men också åtgärder för att stimulera efterfrågan på kommersiella fordon, säger Joachim Drees, vd för MAN Truck & Bus. Han fortsätter:

– Våra leverantörer kommer från alla EU-länder - därför ber vi politikerna att stödja oss med en samordnad strategi på EU-nivå för att stimulera marknaden".

– Våra anställdas hälsa och säkerhet är naturligtvis vår högsta prioritet. Därför har vi, tillsammans med vår hälsohantering, vidtagit många organisatoriska åtgärder för att säkerställa att nödvändig medicinsk säkerhet, hygien och minsta avstånd mellan anställda är garanterad, säger Dr. Carsten Intra, styrelseledamot och HR-direktör på MAN Truck & Bus.

– MAN är ett starkt samhälle med levande värderingar. Vi håller ihop och jobbar som ett team för att komma ut ur denna situation starkare, säger Saki Stimoniaris, ordförande för Group Works Council.

MAN Truck & Bus kommer att fortsätta att upprätthålla servicenätverket för sina MAN- och NEOPLAN-varumärken för att hålla räddningsfordon, leveranskedjor och lokal kollektivtrafik igång. Detta gäller både MAN: s egna serviceföretag och MAN Truck & Bus partnerföretag, så länge detta är tillåtet av myndigheterna i respektive region.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Göran Grell: Nu gäller det att ställa om!

Buss- och gruppresebranschen har befunnit sig i djup kris sedan coronapandemin slog till med kraft i början av mars. Hela rese- och transportbranschen har därefter i princip stått stilla.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Storleverans av bussar till Brasilien

Godkänd för trafik

Nyhetsbrev

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

Arkiv

Nya Hässleholmsdepån invigd

Fler museer öppnar igen

Nya lokaler för Skånetrafiken

Öresundsregionens nya hamnterminal skjuts upp

Situation för terminalen är alltför osäker i och med viruset.

Europapengar till Transportföretagen

Plus

Siktar mot framtiden

Marcus Risberg och rederiet Tallink Silja har mött ett år som inte är något annat likt. Men bortom krisen och stängda gränser skymtar nya möjligheter – som både destinationer och bussresearrangörer kan ha stor nytta av.

Ny vd i Hybricon

Tunnelbaneupphandling blir inte av

Ny regel ska lindra krisen för transportsektorn

Plus

Ny ledning i Tunga Bussligan!

Återigen blir det ommöblering i toppen av Tunga Bussligan 2020 och en gammal bekant kliver in med buller och bång - det framgår av Bil Swedens färska statistik.

Scania räknar med att tvingas avskeda många

I och med den minskade efterfrågan har företaget upp till 5 000 för många anställda globalt, varav 1 000 i Sverige.

Hon ska styra Sturup

Bra maj för bussarna

Mångmiljonstöd till expressbussarna - i Norge

Från Bergkvara till Flexbuss

Bussbolag i konkurs

Hertz Sverige varslar

Jönsson till Naturturismföretagen

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Flexbuss växlar upp

Tvärstopp för Göta Kanal

Transportföretagen: "Längre kontantstöd!"

Vann IT-upphandling till VL

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Rederi varslar 450 ombordanställda

Taxikonkurserna fortsätter

Rolfs betalar tillbaka

Öppnar på glänt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11