23948sdkhjf

Visar lediga platser i bussen

Skånetrafiken lanserar ny digital tjänst som visar lediga säten ombord

Många behöver resa med Skånetrafiken trots den pågående coronapandemin. För att då kunna planera sin resa kan det vara bra att veta om det finns plats på bussen som resenären tänkt sig att resa med. 24 april lanserade Skånetrafiken en första version av en livekarta som i realtid visar hur många som reser med deras bussar.

Tack vare en ny tjänst som Skånetrafiken har snabbutvecklat kan trafikhuvudmannen nu hjälpa sina kunder att se just var det finns lediga platser på bussen. Arbetet med tjänsten satte igång efter att Skånetrafiken deltagit i eventet Hack the Crisis i början av april.

– Vi vill ta vår del av ansvaret och säkerställa att det inte blir trängsel ombord. Genom att snabbt lansera denna tjänst hoppas vi hjälpa de skåningar som är beroende av fungerande kollektivtrafik för att viktiga samhällsfunktioner som vård och skola ska fungera, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken. Han fortsätter:

– Vi har sen tidigare en livekarta som visar var våra bussar och tåg befinner sig. På den kartan kan de som reser nu på prov även se hur många lediga platser som finns ombord.

Tjänsten är under utveckling och kommer att ha en del brister till att börja med. Till exempel har inte alla Skånetrafikens bussar och tåg system för automatisk passagerarräkning. I den första versionen visas därför först hur många som reser med bussarna. Inom kort läggs även Pågatågen till.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157