23948sdkhjf

Skyddsstopp i Jönköpings Stadstrafik

Jönköpings Länstrafik, JLT, tillhör de trafikhuvudmän som tidigt stängde framdörrar under coronakrisen - inte tillräckligt enligt Kommunal som därför stoppat all stadstrafik i Jönköping 28 april.

Kommunal har infört skyddsstopp för Keolis förare vilket innebär att det inte går några bussar i Jönköpings Stadstrafik sedan 28 april klockan 12.00 och tillsvidare. Det är förhandlingar mellan Kommunal och Keolis om förarnas arbetsmiljö kopplat till covid-19 som har landat i ett skyddsstopp.

Även om JLT inte är arbetsgivare för förarna så har vi varit aktiva i att hitta lösningar för att öka säkerheten ombord för förarna. Dels genom att bistå med dialog och information från biträdande smittskyddsläkare på Region Jönköpings län om arbete i kollektivtrafiken och covid-19 och dels vara med och bistå med plexiskydd vid förarplatsen. Som en extra åtgärd valde vi i ett tidigt skede att stänga bussens framdörr.

– Det är naturligtvis tråkigt att våra resenärer bli drabbade av det här då flera kommer ha svårt att ta sig till sitt arbete och till sin skola, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Länstrafik.

Skyddsstoppet gäller Jönköpings Stadstrafik så Regionbussarna (alla tresiffriga linjer) och tågen kommer att fortsätta gå som vanligt. Däremot är det fortsatt viktigt att inte sitta för nära varandra ombord på tåget eller regionbussen.

Men stoppet blev inte långvarigt enligt en källa: Redan före 17-tiden 28 april var trafiken igång igen. Rt-forum återkommer när mer blir känt.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.066