23948sdkhjf

Mistluren ljuder för sjöfolket

Stena lines alla fartyg tutar i sina mistlurar på fredag kl 12.

Den 1 maj klockan 12 kommer Stena lines samtliga fartyg att tuta med mistlurarna, i samarbete med International Chamber of Shipping och den världsomspännande handelsflottan, för att offentligt uppmärksamma och hylla de fler än 1,6 miljoner män och kvinnor som varje dag ser till att sjöfarten håller igång livsviktiga transporter under pandemin.

Klicka på länken för att höra mistluren på Stena Estrid tuta! 

– Stena line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket. På våra färjor transporteras exempelvis mediciner och material till sjukvården, livsmedel till butikshyllorna samt reservdelar och råvaror till industrin. Inget av detta vore möjligt utan våra medarbetare ombord på våra fartyg och i våra hamnar och det vill vi uppmärksamma i dessa utmanande tider, säger Erik Lewenhaupt, kommunikations- och hållbarhetschef på Stena line.

Viruset och reserestriktioner i hela Europa har haft betydande negativ påverkan på Stena line sedan mitten av mars. Rederiet har tagit flera tuffa beslut för att säkra den viktiga fraktverksamheten. I dagsläget är majoriteten av Stena lines linjer öppna och totalt seglar 30 fartyg i linjetrafik på 18 linjer i norra Europa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109