23948sdkhjf

Efter corona – batteriutveckling!

Utveckling av batterier för gröna transporter kan vara en del av samhällets återstart efter coronakrisen – det anser Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv har i ett dokument överlämnat till EU-kommissionen pekat på batterier för gröna transporter som en del av samhällets återstart efter coronapandemin. 

– Det är en viktig signal som Svenskt Näringsliv ger i sitt dokument. För den svenska kollektivtrafiken, där det under tre år ska handlas upp busstrafik för 100 miljarder kronor, finns nu alla möjligheter att bidra till en grön omstart av samhället efter coronakrisen, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag. Hon fortsätter:

– Men med tanke på att den svenska kollektivtrafiken förlorat 1 miljard kronor per månad i förlorande biljettintäkter under coronakrisen vore det välkommet om EU kan stötta Sverige under det öppna fönster som nu finns för att skynda på paradigmskiftet till grön och elektrifierad kollektivtrafik. Busstrafiken har redan starkt inlett ett skifte till elektrifiering, framförallt vad gäller stadsbusstrafik. Med rätt stöd kan vi ta ytterligare steg och därigenom bidra till en återhämtning.

I förslaget slår Svenskt Näringsliv fast att grön omställning bör vara kärnan i en ekonomisk återhämtningsplan för Europa. En effektiv och rätt fokuserad European Green Deal innebär en stor möjlighet för europeiska företag och stimulansinvesteringar bör göras i förnybar energi, miljö och klimatåtgärder. 

Läs förslaget i sin helhet HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063