23948sdkhjf

Jönköping utmanar privatbilismen

Det blir stora förändringar i regionbusstrafiken vid tidtabellsskiftet i juni – målet är att få fler att ställa bilen.

15 juni är det tidtabellsskifte i busstrafiken för Jönköpings Länstrafik, JLT, och trafikbolaget satsar just nu extra mycket på att få regionbusstrafiken så effektiv och bra som möjligt. Det blir många nya turer, några linjer med färre resenärer får färre antal turer och vissa sträckor får nya linjer i syfte att nå högre stabilitet.

Nya fullutrustade regionbussar med högre komfort och hållbara drivmedel samband med tidtabellsskiftet den 15 juni rullar även helt nya regionbussar ut på vägarna i Jönköpings län, då JLT går in i en ny avtalsperiod. I det nya avtalet har JLT fokus på högre komfort, trygghet, tillgänglighet, miljö och design. De nya bussarna har till exempel USB-laddare vid varje plats, klimatkontroll och kommer att drivas av biogas, biodiesel samt grön el. Efter sommaren kommer även wifi ombord.

– Med de nya regionbussarna tar vi på allvar upp kampen mot bilen. Med hög komfort och wifi ombord kan bussarna fungera som resenärens arbetsplats under resan. De här fördelarna tror vi att många kommer upptäcka när bussarna är i trafik. Lägg också till att de nya bussarna drivs med 100 procents fossil- och palmoljefria drivmedel, säger Charles Tholin, affärsutvecklare, Jönköpings Länstrafik.

Den nya fordonsflottan har hög kapacitet och alla bussar har en ny, enhetlig design. Alla förare som kör för JLT kommer att ha enhetlig klädsel när vi går in i det nya avtalet.

– Det känns verkligen bra att kunna erbjuda en regionbusstrafik som på många sätt ger helt nya förutsättningar för kollektiva resor i länet, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör, Jönköpings Länstrafik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.162