23948sdkhjf

Ny ledare i Bussförar-SM

18 maj noterades 267 anmälda till Bussförar-SM 2020 vilket är klart fler än samma tid förra året - och nu har det blivit skifte på toppen.

Det är Nobina som efter en försiktig start har gasat på rejält och nu noterar 129 anmälda bussförare. Därmed tar de ledningen när det gäller bussbolag med flest anmälda förare som genomfört det nätbaserade uttagningsprovet till tävlingen.

Transdev är nu tvåa i stället med 39 anmälda bussförare, Keolis tuffar dock på där bakom och nu har också Arriva dykt upp i årets tävling, fler lär snart följa. Så ännu kan det hända mycket innan anmälningstiden till Bussförar-SM 2020 går ut 19 juni. De just nu 267 anmälda förarna kommer alltså snabbt att bli fler under den månad som återstår, spår tävlingsledningen.

För mer information om tävlingen och länk till uttagningsprovet – klicka HÄR!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum. Syftet är att lyfta vikten av bussföraryrket samt höja dess status.

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare (siffran i parentes anger hur många bussförare som var anmälda 7 maj)

Nobina  129 (17)

Transdev* 39 (34)

Keolis 32 (26)

Arriva 8 (-)

Vy 8 (6)

Byberg & Nordin 4 (4)

Svealandstrafiken 6 (4)

Bergkvarabuss 3 (3)

Mohlins Bussar 2 (2)

Connect Bus 2 (2)

*) I Transdev redovisas även bussar från dotterbolaget A Bjöks som förvärvades sommaren 2019; just nu finns Björks Buss, VS & Perssons Bussar, Lindbergs Buss och Siljan Buss med bland bolagen som ingår i köpet av A Björks.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141