23948sdkhjf

Tysk resemarknad blir digital

Resemarknaden GTM 2020 blir ett digitalt evenemang 22-24 juni i år - och dit välkomnas svenska deltagare.

Den stora tyska resemarknaden German Travel Mart, GMT har genomförts på någon ort i Tyskland de senaste 46 åren. Men på grund av coronakrisen är det i år inte möjligt att mötas i det verkliga livet. Så inför valet att ställa in eller göra ett webbinarium valde arrangörerna det senare alternativet.

Det blir en riktigt stor utmaning för det digitala mediet eftersom GTM-webbinariet ska pågår under tre hela dagar. Men så blir det och turismförbundet i Mecklenburg-Vorpommern som skulle varit verklig fysisk värd flyttar fram ett år i tiden till 2021 då det förhoppningsvis går att genomföra på traditionellt vis.

Varför väljer ni som arrangörer att genomföra resemarknaden digitalt?

– För att vårda och bygga vidare på den ovärderliga kontakten med våra partners inom Tysklandsturismen samt med internationella inköpare och multiplikatorer erbjuder vi i år GTM som digitalt event. I och med detta slår vi en bro till recoveryprogrammen 2020-2021 och nästa fysiska GTM, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT, Tyska Turistbyrån.

Vi är glada att redan nu kunna bjuda in key accounts från den internationella reseindustrin till den fysiska GTM från den 25 till den 27 april 2021 i Mecklenburg-Vorpommern. Förberedelserna är redan i full gång. Vi kommer även att delta i årets virtuella GTM 2020 för att presentera vår delstat och resedestination i ett webbinarium, säger Tobias Woitendorf, vd för turismförbundet Mecklenburg-Vorpommern, TMV.

– Även om läget är allvarligt för de svenska reseföretagen, ser vi inför 2021 ett kommunikationsbehov inom resebranschen vilket främst är riktat mot våra tyska hotellpartners. Årets virtuella GTM erbjuder möjligheten att flexibelt kunna integrera bokningsbara onlinesamtal i arbetsvardagen. Vi välkomnar därför alla våra branschpartners och hoppas att så många som möjligt tar chansen att delta, säger Iris Müller, chef för Tyska Turistbyrån i Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079