23948sdkhjf

Drar ifrån i Bussförar-SM

308 bussförare har anmält sig till Bussförar-SM 2020, betydligt fler än förra året vid den här tiden – ledande bussbolaget gasar på bra i täten.

För ett år sedan hade 261 bussförare gjort det nätbaserade uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019. 26 maj i år noterar tävlingen 308 anmälda bussförare, en rejäl ökning vilket är storartat i tider som dessa.

Allra bäst går det för närvarande för Nobinas bussförare som sannerligen inte ligger på latsidan. Senaste veckan har ytterligare 23 av bolagets förare genomfört uttagningsprovet på nätet och därmed anmält sig till Bussförar-SM 2020. Flertalet av de övriga bussbolagen som hittills är representerade i tävlingen noterar också fler anmälda men ligger ännu långt efter Nobina. Scrolla ner för att se anmälningsläget i tabellform!

Det kan det dock bli ändring på under de närmaste veckorna, anmälningen stänger först vid midnatt 19 juni så mycket kan hända innan dess. Erfarenheterna från tidigare år visar att det blir en riktigt rusning under anmälningstidens allra sista vecka.

Så varför vänta? Mer information och möjlighet att anmäla deltagande finns HÄR!

Finalen körs 7 september på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm där 16 finalister tävlar om att bli Sveriges bästa bussförare 2020.  

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum, tävlingens syfte är att lyfta bussföraryrkets status samt visa på dess stora betydelse för kollektivtrafiken i hela landet. Bussförar-SM har flera samarbetspartners och utställarpartnets, läs mer om dem genom att KLICKA HÄR!

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare (siffran i parentes anger hur många bussförare som var anmälda 18 maj)

Nobina  152 (129)

Transdev* 42 (39)

Keolis 35 (32)

Arriva 9 (8)

Vy* 9 (8)

Svealandstrafiken 6 (6)

Bergkvarabuss 5 (3)

Byberg & Nordin 4 (4)

Mohlins Bussar 2 (2)

Connect Bus 2 (2)

*) I Transdev redovisas även bussar från dotterbolaget A Bjöks som förvärvades sommaren 2019; just nu finns Björks Buss, VS & Perssons Bussar, Lindbergs Buss och Siljan Buss med bland bolagen som ingår i köpet av A Björks.

I Vy redovisas även bolag som ingår i den koncernen, för närvarande finns Nettbuss Travel representerade i sammanställningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094