23948sdkhjf

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Taxiuppstickaren Bolt lanserar ny möjligheten att hyra elsparkcyklar i Stockholm via företagets app.

Bolt erbjuder för närvarande uthyrning av elsparkcyklar i bland annat Baltikum, Portugal, Polen och Slovakien. Nu lanserar man sina elsparkcyklar med utbytbara batterier även i Sverige. Stockholm står först på tur. Under lanseringsperioden kostar det inget att låsa upp elsparkcyklarna. Därefter kostar det 2 kronor per minut att använda dem. Det finns ingen minimiavgift.

Elsparkcyklarna ägs av Bolt och kommer att finnas tillgängliga på en rad olika platser innanför tullarna från och med idag fredag. Det innebär att Bolt kan erbjuda både taxiresor, och sina egna elsparkcyklar i en och samma app. Sedan en tid tillbaka finns även Bolt Food i Stockholm som erbjuder utkörning från restauranger innanför tullarna.

– En stad mår bra av en mångfald av fordonstyper och vi är övertygade om att vissa resor i Stockholm görs effektivast med elsparkcykel istället för med bil. Elsparkcyklar bidrar även till att göra våra städer grönare samtidigt som det minskar biltrafiken, inte minst om de används som ett alternativ till en kort biltur, säger Nils Wijkmark, regionchef norra Europa på Bolt. 

Inför lanseringen har Bolt arbetat med Stockholms stad för att tillse att alla krav som ställs är uppfyllda innan lanseringen. Man kommer även lägga energi på att förmedla kunskap till åkare i Stockholm om hur man på ett säkert sätt bäst använder företagets elsparkcyklar.

– Vi sätter alltid säkerheten först. Ett exempel på detta är att vi var den första plattformen som erbjöd ett träningsläge i appen som begränsar hastigheten på elsparkcykeln till 15 kilometer i timmen. Vi uppmanar därför  nybörjare att utnyttja denna möjlighet, säger Nils Wijkmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078