23948sdkhjf

Jönsson till Naturturismföretagen

Camilla Jönsson är ny ordförande för Naturturismföretagen – det beslutade branschföreningen årsmöte 26 maj.

Camilla Jönsson tar över efter Annika Fredriksson som lett branschföreningens arbete de senaste fyra åren.

Det har varit ett roligt men även ett utmanande arbete i styrelsen de senaste åren. När jag nu tittar i backspegeln så har vi åstadkommit en vitaliserande utvecklingsprocess baserat på strategiska beslut och verkställda insatser. Det finns idag en större och stabilare plattform för de kommande årens viktiga arbete i föreningen, säger avgående ordföranden Annika Fredriksson.

Camilla Jönsson har en mycket bred erfarenhet från svensk besöksnäring med fötterna i både företagssfären och den offentliga destinationsutvecklingssfären. Hon driver två egna företag, Nyrups Naturhotell och Robusta Äventyr, är certifierad styrelseledamot och har erfarenhet från styrelsearbete i destinationsbolag, branschorganisation och företagarföreningar.

Det känns oerhört intressant att få möjligheten att dra nytta av de senaste årens fina arbete, jag ser hållbar naturturism som den viktigaste vägen för fortsatt utveckling av svensk besöksnäring under 2020-talet, säger Camilla Jönsson.

Inför arbetet som ordförande är, på kort sikt, den pågående pandemin en extremt utmanande situation. De aktörer som har övervägande internationella gäster har en mycket tuff omställning framför sig, där produkter måste anpassas till svenska marknaden och hela försäljningssystemen stöpas om. Många av dessa företag har tappat 80-90 procent av sin omsättning och även de företag som i grunden har svenska gäster har stora omsättningstapp eftersom de arbetar mycket med grupper, ett segment som i stort försvunnit under våren.

Tyvärr har inte de stödpaket som plockats fram under våren fungerat överhuvudtaget för våra medlemmar. Turism är en tjänsteproduktion och vi har ingen lagerhållning. De intäkter som skulle tas in under huvudsäsongen ska räcka ända till nästa huvudsäsong. Det är också av yttersta vikt att naturturismföretagen får förutsättningar både för överlevnad, men också för att kunna bidra till folkhälsan på bästa sätt i denna akuta tid, säger Camilla Jönsson.

Under 2020 kommer mycket fokus naturligt ligga på den akuta situationen. Viktiga insatser för föreningen i närtid är att rulla ut den nya uppdaterade versionen av Nature´s Best arbeta långsiktigt för att märka fler företag och fortsätta arbetet med att få föreningen att växa och ytterligare utveckla rollen som branschorganisation.

FAKTA/Naturturismföretagens nya styrelse

Camilla Jönsson, ordförande, IngMarie Junler, vice ordförande, Johan Delfalk, kassör, Henrik Wester, sekreterare samt ledamöterna Lennart Pittja, Jessica Sannö, Ulrika Nordgren, Hansi Gelter och Per Jobs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11