23948sdkhjf

Bussbolag i konkurs

Taxibolagen är fortsatt värst drabbade under coronakrisen – men under maj drabbades även buss- och researrangörer av konkurser.

Inom persontrafik dominerar alltjämt taxibolag bland konkurserna även under maj månad, även om antalet konkurser verkar plana ut just nu. Däremot har antalet konkurser bland bussföretag och researrangörer varit ganska få, många har lyckats överleva vecka efter vecka i väntan på riktade stödåtgärder som ännu inte kommit.

Och nu har ytterligare ett par bussbolag drabbats, bland dem Resebyrå Vikingbuss i Linköping som även är känt som Vikingbuss & Flyg. 22 maj gick det inte längre, 20 års arbete dödades på några veckor av coronakrisen.

Det är bussresearrangörer helt utan kontrakt på upphandlad trafik som ligger sämst till eftersom de inte kan genomföra några resor alls och samtidigt krävs på pengar för inköpta tjänster förutom att gästerna ska ha tillbaka sina pengar enligt paketreselagen. Vädjan om riktade stödåtgärder väntar fortfarande på gehör och fler företag riskerar tyvärr att gå i konkurs inom den närmaste tiden.

Urval av konkurser inom persontransport 1-28 maj exklusive taxibolag

Resebyrå Vikingbuss, Linköping. Försatt i konkurs 22 maj. 11 anställda.

Res åt öster, Uppsala. Försatt i konkurs 18 maj. 2 anställda.

Azdren Buss, Skogås (Huddinge kommun). Försatt i konkurs 5 maj. 1 anställd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109