23948sdkhjf

Hon ska styra Sturup

Karin Öhrström, civilingenjör från Lunds tekniska högskola och bosatt i Barsebäck, blir ny flygplatschef för Sturup, numera kallad Malmö airport. Hon arbetar i dag på Eon energilösningar som kund- och försäljningschef. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

– Vi på Swedavia hälsar Karin varmt välkommen till oss och flygbranschen. Jag är både stolt och glad att vi har rekryterat Karin som ny flygplatschef för Malmö airport. Hennes kunskap och erfarenheter blir ett stort tillskott för flygplatsen och Swedavia. Vår ambition är att fortsätta utveckla Malmö airport som en viktig regional flygplats som bidrar till tillgängligheten i södra Sverige och att driva på vårt klimatomställningsarbete, säger Susanne Norman, direktör regionala flygplatser på Swedavia.

På Eon har Karin Öhrström haft olika ledande befattningar och uppdrag, både i Sverige och Tyskland. Hon efterträder Peter Weinhandl som har varit flygplatschef sedan 2012 och som kommer att gå i pension i september i år.

– Det är för mig en ny och spännande bransch som ändå har oväntat många likheter med energibranschen. Swedavia har ett inspirerande samhällsuppdrag, tydligt kundfokus och vill visa vägen inom områden som är viktiga för mig. Det handlar om regional tillgänglighet och tillväxt och flygets klimatomställning samt jämställdhet och hållbarhet. Jag ser nu mycket fram emot att få ta mig an mitt nya uppdrag tillsammans med alla medarbetare på Malmö airport, säger Karin Öhrström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094