23948sdkhjf

Nya lokaler för Skånetrafiken

29 maj skrev Region Skåne och Hässleholms kommun under ett hyresavtal gällande nya lokaler för Skånetrafikens anställda i Hässleholm.

Glädjen är unisont stor i Skånetrafiken som nu kkommer att få nya lokaler i samma ort som huvudkontoret länge legat i - Hässleholm.

– Efter 20 år i samma fastighet är det tid att förbereda en flytt till nya moderna lokaler som motsvarar det som Skånetrafiken står för; att vara välkomnande, drivande och omtänksamma, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

29 maj skrev Region Skåne och det kommunala fastighetsbolaget Hässleholms Industribyggnads AB, HIBAB, under ett hyresavtal gällande nya lokaler för Skånetrafikens anställda i Hässleholm.

– Nu får Skånetrafiken mer moderna lokaler som kommer att ge alla anställda en bättre arbetsmiljö. Dessutom ger de nya lokalerna möjligheter till nya effektiva arbetssätt på ett optimalt läge, säger Carina Zachau, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Hyreskontraktet omfattar nya kontorslokaler som kommer att byggas på norra stationsområdet i Hässleholm.

– Läget bredvid Hässleholms station är idealt för arbetspendling och samtidigt nära vårakunder, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Skånetrafiken har under ett par års tid undersökt möjligheten att anpassa sina nuvarande lokaler i Hässleholm för att kunna möta framtida behov. Efter att regionfastigheter, Skånetrafiken och nuvarande hyresvärd tittat närmare på en ombyggnad av befintliga lokaler, visade det sig att en detta enbart tillfälligt skulle lösa Skånetrafikens lokalbehov.

Därför beslutade kollektivtrafiknämnden förra året att föreslå regionstyrelsen att teckna en avsiktsförklaring med Hässleholms kommun för att skapa möjlighet att flytta Skånetrafikens verksamhet till andra och bättre lokaler.

I och med undertecknandet av avtalet tas nu nästa steg. Byggstart är planerad till efter sommaren. Går allt enligt plan kan Skånetrafikens medarbetare flytta in i de nya lokalerna i början av 2022.

– Det är glädjande att Hässleholms kommun kunnat bistå Skånetrafiken med nya lokaler. Genom avtalet säkrar vi Skånetrafikens verksamhet i Hässleholm för lång tid framöver. Med sina 310 anställda i Hässleholm är Skånetrafiken och dess verksamhet av stor betydelse för vår kommun, säger Lars Johnsson, kommunstyrelsens ordförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062