23948sdkhjf

Fler museer öppnar igen

24 juni öppnar Armémuseum i Stockholm och Flygvapenmuseum i Linköping för museibesökare igen.

– Vi har anpassat verksamheterna så att vi kan öppna för besök igen och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det känns viktigt att hålla museerna öppna även i dessa tider och med vissa begränsningar kunna välkomna till kulturupplevelser och möten med försvarshistorien, säger Magnus Hagberg, överintendent på Statens försvarshistoriska museer.

Efter ett gemensamt ställningstagande i Centralmuseernas samarbetsråd beslöt Statens försvarshistoriska museer att tillfälligt stänga sina publika verksamheter i mitten av mars med anledning av smittspridningen av covid-19. När Armémuseum och Flygvapenmuseum öppnar portarna igen 24 juni har flera åtgärder vidtagits. Även om museerna är rymliga är antalet personer begränsade i såväl byggnader som olika lokaler. Vi vill att museerna ska vara trygga besöksmål och därför hjälper vi våra besökare att hålla anstånd till varandra.  

Museirestauranger- och butiker kommer vara öppna liksom ett utbud av olika erbjudanden.  Samtidigt fortsätter Statens försvarshistoriska museer att erbjuda en mängd spännande digitala upplevelser för besökare på distans. Genom portalen öppet – digitalt se sfhm.se. nås bland annat digitala visningar för både barn och vuxna, experiment & pyssel, samlingsfakta och artiklar samt en videopodcast.

Mer detaljerad information om åtgärder och utbud kommer att finnas tillgängligt på respektive museums hemsida under vecka 23. Observera att bussgrupper som ämnar besöka något av museerna måste boka i god tid för att undvika trängsel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078