23948sdkhjf

Nyanställer i Gävle!

I december kör Vy Tåg igång nattågstrafik mellan Stockholm och Narvik – verksamheten kräver nyanställningar i Gävle.

Vy Tåg med säte i Gävle kommer att köra nattågen mellan Stockholm och Narvik med trafikstart i slutet av året. Därför söker företaget cirka 25 medarbetare som kan arbeta som tågvärdar.

– Det känns så klart mycket roligt att kunna erbjuda så många arbetstillfällen på en och samma gång i Gävle som också är basen för vår verksamhet i Sverige, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd för Vy Tåg AB.

De kommande tågvärdarna kommer att bli en del av den ordinarie verksamheten som i Gävle idag omfattar runt 70 anställda, varav cirka 40 jobbar som tågvärdar eller lokförare.

Personalbehovet hos Vy Tåg är en ljusglimt på arbetsmarknaden som annars präglas av varsel och uppsägningar just nu - i Gävleborg var 6 597 personer öppet arbetslösa i april, en ökning med 24 procent sedan samma period i fjol.

– Det är glädjande att ett företag med säte i Gävle expanderar. Det är särskilt viktigt i tider som dessa att fler arbetstillfällen kommer till Gävle, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vy Tåg räknar med att flertalet av de kommande tågvärdarna redan bor i Gävle, men ser också att många kan komma att flytta eller pendla in till stan.

– Det är höga krav för att få arbeta på ett tåg idag så vi räknar med att vår rekryteringsbas finns i hela Gävleborg och norra Uppland, säger Dag Lokrantz-Bernitz.

Vy Tåg AB ingår i Vygruppen som är en av nordens största transportkoncerner. Med säte och huvudkontor i Gävle är Vy Tåg ett av endast två större kollektivtransportföretag som har sitt huvudkontor utanför Stockholm.

– Gävle fungerar utmärkt för oss som har verksamhet från Hässleholm i söder till Kiruna i norr - och från i december ända upp till Narvik, säger Dag Lokrantz-Bernitz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11