23948sdkhjf

Birkeland till Västtrafik

Västtrafik har rekryterat Thom Birkeland till rollen som CIO.

Thom Birkeland kommer närmast från Antura där han varit CTO och Director Product Development . Tidigare han han bland annat arbetat som Director R&D på Volvo Car Retail Solutions. Thom Birkeland vill använda IT och teknologi för att öka det hållbara resandet i regionen.

Thom Birkeland började som CIO (Chief Information Officer som är en IT-chef med utökade arbetsuppgifter) på Västtrafik 1 juni. Utöver ett övergripande ansvar för IT-frågor, vilket innefattar upphandling, utveckling, förvaltning och drift, kommer han även sitta med i Västtrafiks ledningsgrupp.

– Jag har svårt att tänka mig ett bolag med tydligare syfte än Västtrafik och jag känner mig inspirerad av alla engagerade människor som jag har träffat här. IT är centralt på Västtrafik. Ytterst för att serva kunderna och våra partnerbolag men även den egna interna verksamheten, säger Thom Birkeland, CIO på Västtrafik.  

Jobbet lockade eftersom han vill jobba med något som gör skillnad och har en påverkan i många människors vardag.

– Västtrafik har mycket data som jag är nyfiken på vad vi kan göra med för att ytterligare bidra till hållbart resande. Jag brinner även lite extra för digitala ekosystem och jag är nyfiken på hur vi kan fortsätta att bidra med våra öppna data för att sporra innovation i det bredare ekosystemet, även utanför Västtrafik, säger Thom Birkeland. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125