23948sdkhjf

Holländskt bolag tar över skånska gasmackar

De första stationerna övergår nu till holländsk flagg. Ytterligare 20 stationer är på gång att etableras, enligt köparna.
Holländska Orangegas etablerar sig i Sverige och har aviserat att huvudkontoret kan tänkas hamna i Helsingborg. Företaget driver cirka 130 tankstationer i norra Europa och har två stationer under byggnation på Öland. Öresundskraft har nu tecknat avtal om att sälja sina fem tankställen för fordonsgas till holländarna. Helsingborg och Höganäs blir därmed Orangegas första stationer i drift i Sverige. Tanken är att gynna försäljningen av fordonsgas och därmed bidra till klimatomställningen av transportsektorn.
– Orangegas har fordonsgas som kärnverksamhet och en geografisk räckvidd som vi inte har. Det gynnar utvecklingen för gas i transportsektorn, menar Anders Östlund, vd på Öresundskraft.
Samtliga Öresundskrafts tankställen (Filborna, Sydhamnsgatan, Bussdepån, Ängelholmsvägen samt Lerberget) ingå i köpet, liksom leverantörs- och kundavtal. Orangegas tecknar också ett långsiktigt avtal med Öresundskraft om drift- och underhåll av tankstationerna. Verksamheten byter ägare den 1 september.
Orangegas avser göra fler förvärv i Sverige.
– Att överta biogasförsäljningen i Helsingborg och Höganäs är ett strategiskt genombrott i vår ambition att etablera oss i Sverige och Norden. Vi hoppas kunna göra 20 ytterligare etableringar i Sverige under året, säger Orangegas vd, Marcel Borger.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141